Home » Recensies: Boeken » Recensie: A beautifully foolish endeavor

Recensie: A beautifully foolish endeavor

49003616

Auteur: Hank Green
Titel: A beautifully foolish endeavor
Serie: The Carls #2
Genre: Young Adult, Sci-fi
Taal: Engels
Jaar: 2020
ISBN: 9781524743475
Aantal pagina’s: 452
Gelezen: Oktober 2021
♥♥♥♥

Lees deze recensie niet als je deel één uit de serie nog niet gelezen hebt!


Omslagtekst:
The Carls disappeared the same way they appeared, in an instant. While they were on Earth, they caused confusion and destruction without ever lifting a finger. Well, that’s not exactly true. Part of their maelstrom was the sudden viral fame and untimely death of April May: a young woman who stumbled into Carl’s path, giving them their name, becoming their advocate, and putting herself in the middle of an avalanche of conspiracy theories.

Months later, the world is as confused as ever. Andy has picked up April’s mantle of fame, speaking at conferences and online about the world post-Carl; Maya, ravaged by grief, begins to follow a string of mysteries that she is convinced will lead her to April; and Miranda infiltrates a new scientific operation . . . one that might have repercussions beyond anyone’s comprehension.

As they each get further down their own paths, a series of clues arrive—mysterious books that seem to predict the future and control the actions of their readers; unexplained internet outages; and more—which seem to suggest April may be very much alive. In the midst of the gang’s possible reunion is a growing force, something that wants to capture our consciousness and even control our reality.

Recensie:
Ik was echt helemaal weg van het eerste deel van deze serie en kon ook niet wachten tot ik deel twee in mijn handen had. An absolutely remarkable thing eindigde met zó’n cliffhanger dat ik wel echt moest weten hoe het verder ging. En ik werd niet teleurgesteld.

Het tweede deel in de serie is geschreven vanuit verschillende personages, namelijk de vrienden van April. Wat ik hier goed aan vond, en tegelijkertijd storend, was dat ieder personage zijn eigen stem had. Voornamelijk Miranda, haar stukken waren duidelijk vanuit een ander perspectief geschreven. En dat is tegelijkertijd ook een minpuntje en de reden dat dit boek voor mij slechts 4 sterren heeft, en geen 5, zoals het eerste deel. Want deze hoofdstukken waren ontzettend technisch. Natuurlijk was Miranda ook al heel slim en niet altijd duidelijk te volgen in deel één, maar toen lazen we haar bevindingen vanuit April, die er zelf ook niet veel van begrijpt, wat het als lezer makkelijker maakt. In deel twee is dit filter echter weg, omdat Miranda haar stukken zélf verteld. En hoewel dat goed auteurswerk is, is het voor een lezer die weinig tot niks afweet van de wetenschap waar Miranda zich mee bezighoudt, erg lastig te volgen. Ik raakte best vaak de draad kwijt en dat vond ik erg jammer.

Dit besloeg een groot deel van het boek en dat vond ik jammer. Afgezien daarvan, is het wel echt weer een goed boek. Er zitten wat kleine slordigheidsfoutjes in, zoals personages die dingen weten die ze niet kúnnen weten of gesprekken die niet helemaal natuurljik lopen, maar dat vond ik niet super storend.

Het verhaal zelf is erg goed. Je zit als lezer weer direct in het verhaal en wordt meegesleept in het avontuur. En ik vond het een goed en bevredigend einde.

Concluderend kan ik zeggen dat dit boek niet zo goed was als deel één, maar alsnog zeker de moeite waard.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s