Home » Recensies: Boeken » Recensie: The duke and I

Recensie: The duke and I

54698747. sy475

Auteur: Julia Quinn
Titel: The Duke & I
Serie: Bridgerton #1
Genre: Historical fiction, romance
Taal: Engels
Jaar: 2000
ISBN: 9780063078697
Aantal pagina’s: 416
Gelezen: Oktober 2021
♥♥♥♥

Omslagtekst:
In the ballrooms and drawing rooms of Regency London, rules abound. From their earliest days, children of aristocrats learn how to address an earl and curtsey before a prince—while other dictates of the ton are unspoken yet universally understood. A proper duke should be imperious and aloof. A young, marriageable lady should be amiable…but not too amiable.

Daphne Bridgerton has always failed at the latter. The fourth of eight siblings in her close-knit family, she has formed friendships with the most eligible young men in London. Everyone likes Daphne for her kindness and wit. But no one truly desires her. She is simply too deuced honest for that, too unwilling to play the romantic games that captivate gentlemen.

Amiability is not a characteristic shared by Simon Basset, Duke of Hastings. Recently returned to England from abroad, he intends to shun both marriage and society—just as his callous father shunned Simon throughout his painful childhood. Yet an encounter with his best friend’s sister offers another option. If Daphne agrees to a fake courtship, Simon can deter the mamas who parade their daughters before him. Daphne, meanwhile, will see her prospects and her reputation soar.

The plan works like a charm—at first. But amid the glittering, gossipy, cut-throat world of London’s elite, there is only one certainty:

Love ignores every rule…

Recensie:
Deze netflix serie was echt geweldig en ik kan niet wachten op het volgende seizoen. Dan maar tijd om de boeken te gaan lezen, zodat ik weet hoe het verder gaat! Al had ik wel het idee dat het einde van de serie super afgeraffeld werd en het volgende seizoen misschien op iemand anders focust, maar we gaan het zien.

Ik heb van het boek net zo genoten als van de serie. Het is echt een heerlijke guilty pleasure. Het boek is wel wat anders dan de serie, ik zal niks verklappen maar er zijn wat volgordes veranderd en dingen weggelaten. Dit boek focust ook echt alleen op Daphne en Simon, maar dat stoort niet.

Het is een boek dat je makkelijk en snel weg leest. Het is niet moeilijk geschreven en de romantiek en seksuele spanning spat ervan af. Het boek is ook een stuk grappiger dan de serie.

Ik vond hem in ieder geval erg leuk en heb nu al zin in het volgende boek, waar Anthony de hoofdrol speelt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s