Home » Recensiebeleid & Contact

Recensiebeleid & Contact

Mijn blog is in eerste instantie bedoeld om recensies te schrijven. Ik recenseer verschillende soorten boeken dus ik sta eigenlijk voor alles open. Kinderboeken recenseer ik ook, maar dan op mijn andere site: Kleerkasten en Konijnenhollen.
Veel van de boeken die ik recenseer heb ik gekocht of geleend bij de bibliotheek/van vrienden. Daarnaast krijg ik ook recensie exemplaren toegestuurd waar ik erg dankbaar voor ben. Recensie exemplaren krijg ik via:

– Een perfecte dag voor literatuur (een club opgericht door not just any book)
– Prereads georganiseerd door not just any book
– De Echte Lezers club van atlascontact
Harpercollins Holland

Ook krijg ik wel eens verzoeken van auteurs of uitgeverijen met de vraag of ik een boek wil recenseren. Ik doe dat dan graag. Dus bent u op zoek naar nog een recensent, dan kunt u contact met me opnemen via mariska.reniers@hotmail.com. Over het algemeen accepteer ik geen boeken die in eigen beheer zijn uitgegeven.

Recensiebeleid

– Ik lees boeken in het Nederlands en in het Engels, maar de recensies zullen in het Nederlands geschreven worden
– Ik schrijf eerlijke recensies. Bij een recensie van een toegestuurd exemplaar zal ik vermelden dat het om een recensie exemplaar gaat, maar de recensie is daarvan onafhankelijk. Het toesturen van een recensie exemplaar garandeert geen 5 sterren recensie.
– Ik zal toegestuurde boeken zo snel mogelijk lezen en recenseren, binnen een periode van 4 weken.
– Ik vergelijk boeken met andere boeken van hetzelfde genre
– Mijn recensies bevatten een afbeelding van het omslag, informatie over de uitgave (aantal bladzijden, jaar van uitgave, ISBN en uitgeverij), een korte samenvatting en ten slotte mijn mening op het boek in minimaal 500 woorden. Voor voorbeelden kunt u kijken op de pagina ‘boekrecensies‘ waar een overzicht staat van alle recensies die ik geschreven heb.

Ik vind het erg leuk om recensie exemplaren te ontvangen. Toegestuurde boeken zijn welkom, maar ook bestanden in pdf formaat zijn prima. Ik kan echter geen Epub of Kindle bestanden lezen, omdat ik geen ereader heb. Voor het opsturen van een recensie exemplaar, kunt u me contacteren via email op mariska.reniers@hotmail.com op via het contactformulier hieronder. Ik probeer binnen een dag te reageren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s