Home » Over

Over

IMG_5845

Hoi! Op deze pagina vind je wat meer over de auteur van deze blog!

Ik ben Mariska Reniers, 22 jaar oud en bachelor Literatuurwetenschap. Momenteel ben ik een master aan het doen in Jeugdliteratuur op de Universiteit van Tilburg. Het zijn beide echt droomstudies, want ik ben een enorme boekenwurm en doe dan ook niets liever dan over boeken praten.

Ik ben deze blog begonnen omdat ik het leuk vind om boeken te recenseren. Ik lees zelf ook graag recensies van boeken, om te beoordelen of ik ze wel of niet wil lezen, en dat is precies wat ik hier ook doe. Ik heb mijn blog Down the rabbit hole genoemd omdat mijn lievelingsboek Alice’s adventures in Wonderland is, geschreven door Lewis Carroll. Wat een heerlijk boek is dat!

Behalve lezen, schrijf ik ook graag. Ik heb in 2013 meegedaan met Nanowrimo en ik heb deze gewonnen. Ik ben nog steeds bezig met het editen van mijn verhaal, maar ooit op een dag zullen jullie een boek van me tegenkomen in de boekhandel! Of misschien wel een dichtbundel, want ook dichten doe ik soms.

Iets anders dat ik graag doe, is fotograferen. Ik heb een aantal jaren geleden een spiegelreflexcamera gekocht, en dat was een van mijn beste aankopen. Ik vind het heerlijk om de natuur in te gaan en dan foto’s te maken van alles wat ik tegenkom.
Ook hou ik erg veel van reizen. Ik wil de wereld zien, en ik ben nu bezig met het verkennen van Europa, omdat ik vroeger nog niet echt veel gereisd heb. Ik begin klein, maar ik wil overal naartoe!

Verder zijn familie en vrienden heel erg belangrijk voor me. En natuurlijk mijn vriend. Ik vind het gezellig om leuke dingen te gaan doen, zoals high tea’en, picknicken of gewoon lekker over boeken praten.

En nu ga ik lekker lezen!

Liefs!

 

Advertenties

11 thoughts on “Over

 1. Haihaiii! Zit een beetje te zoeken naar studies en literatuurwetenschap klinkt zo leuk – vandaar dat ik bij jouw blog terecht kwam! Hoe bevalt het tot nu toe? Zitten er ook filosofische aspecten aan? En besteden ze ook aandacht aan schrijven? X

  • Heej! Wat leuk dat je op mijn blog komt kijken! 🙂
   Ja het is echt een geweldige studie, als je van lezen en literatuur houdt, kan ik het je zeker aanraden! 🙂 Er zitten best veel filosofische aspecten aan, zo heb ik boeken moeten lezen van Rousseau en van Roland Barthes en er komen sowieso wel vaker filosofische denkbeelden naar voren. Trouwens, ook geschiedenis is heel erg belangrijk (denk aan boeken uit verschillende tijdsperioden, van oorlogen tot kolonisatie, maar ook uit de middeleeuwen en de oudheid).
   Aan schrijven zelf wordt niet heel erg veel aandacht besteed. Je leert wel hoe boeken in elkaar zitten en wat een boek literair maakt, dus je kan er wel dingen uit halen om je eigen verhalen beter te maken, maar de focus van de studie ligt wel echt op de boeken. Wel zijn je medestudenten zo’n beetje hetzelfde en waarschijnlijk ook dol op schrijven (althans, dat was bij mij het geval) dus je kunt altijd ideeën uitwisselen of elkaar tips geven op je verhalen.

   Ik hoop dat ik je zo een beetje geholpen heb? Als je nog meer vragen hebt, stel me gerust nog wat vragen, ik ben blij dat ik kan helpen 🙂

   • Hee! Ik ben op het moment aan het reizen, dus vandaar mijn late reactie haha. Maar dankjewel! Ik word wel echt enthousiast als ik het zo lees 🙂 Ik ben alleen een beetje bang dat het niet echt een brede studie is, en dat ik er niet zo heel veel mee kan.. Heb jij al een idee wat je later wil gaan doen? Ennn hoe zit het met de jongens/meisjes verhouding haha?

    Thanks alvast, ben blij dat ik je dingen kan vragen – toch altijd fijner om persoonlijke ervaringen te horen!

   • Haha natuurlijk, you’re welcome 😛
    Met banen is inderdaad wel een beetje een lastige, maar het is niet dat je er helemaal niks mee kunt hoor.. Je kunt bijvoorbeeld middeleeuwse teksten vertalen en ervoor zorgen dat ze toegankelijk worden voor meer mensen, je kunt op een uitgeverij gaan werken, je kunt recenseren of onderzoek doen naar leesgedrag.. Ikzelf weet eigenlijk nog niet precies wat ik wil. Ik dacht altijd dat ik in een uitgeverij wilde werken (hoe cool zou het zijn als je voor je werk boeken mag lezen en mag zeggen of ze gedrukt moeten worden of niet!) maar ik ben daar nog niet helemaal zeker van.
    De jongens/meisjes verhouding.. let me think.. We zitten nu in een klas met zo’n 30 mensen, waarvan 8 jongens. Niet heel erg veel dus, maar het is iig niet zo dat je in een klas zit met alleen maar meisjes.

    Als je nog iets wilt vragen, vraag het hè, ik vind het helemaal niet erg, juist leuk om iemand te helpen 🙂

 2. Hoiii! Weer duizend jaar geleden zeg, sorry sorry haha. Ben nog steeds aan het twijfelen.. Mijn moeder en zusje zijn naar de open dag geweest en kregen het idee dat je meer met teksten aan de slag gaat dan daadwerkelijk hele boeken, klopt dat?
  Ik vind je blog trouwens echt heel erg leuk, ga zo dooor! X

  • Haha dankjewel 🙂 Uhm ik denk dat het ongeveer 50/50 is.. Je leest wel zeker hele boeken maar soms inderdaad ook alleen fragmenten. Er zitten ook gedichten bij, en dan lees je inderdaad geen hele bundel maar enkele gedichten.
   Als je trouwens heel erg twijfelt, kan je ook wel een dagje met me meelopen, als je dat leuk vindt? Dan krijg je een beter beeld dan bij een open dag.

   • Oke! Ja dat zou echt fijn zijn, maar ik zit op het moment in Australië haha en ben pas 20 juni weer terug o; beetje lastig dus helaas! Maaar wat ik er tot nu toe allemaal over gehoord heb lijkt ’t me wel echt heel erg leuk, misschien moet ik het maar gewoon doen 🙂 Oh en, is het een hele zware studie of vind je het wel goed te doen?

   • Haha dat is wel erg gaaf trouwens! Maar goed inderdaad lastig om dan mee te lopen 😉
    Ik vind het prima te doen, het is wel heel erg veel (vooral veel leeswerk natuurlijk), maar ik doe zelfs nog een extra vak erbij, dus erg zwaar is het niet.

 3. Ja klopt het is zo leuk allemaal hier, het liefst blijf ik nog een jaartje reizen! Maarja ik wil graag stufi haha. Okeee mooizo! Dankjewel voor alle info iig, ik denk dat ik ’t ga doen 😀 Ik zal het wel even laten weten als ik er in september aan begin! X

  • Graag gedaan, ik ben blij dat ik kon helpen! Ja, laat het me weten, zou tof zijn als je het ging doen! En ik ga waarschijnlijk meehelpen met de introductieweek, dus dan zal ik je dan wel zien 🙂
   In ieder geval veel plezier nog op je reis, en tot in september 😉

 4. Pingback: Liebster Award | The Tale of the Lime Tree

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s