Home » Recensies: Boeken » Recensie: An absolutely remarkable thing

Recensie: An absolutely remarkable thing

24233708. sy475

Auteur: Hank Green
Titel: An absolutely remarkable thing
Genre: Young Adult, Contemporary, Sci-fi
Taal: Engels
Jaar: 2018
ISBN: 9781524743444
Aantal pagina’s: 343
Gelezen: Augustus 2021
♥♥♥♥♥

Omslagtekst:
The Carls just appeared. Coming home from work at three a.m., twenty-three-year-old April May stumbles across a giant sculpture. Delighted by its appearance and craftsmanship–like a ten-foot-tall Transformer wearing a suit of samurai armor–April and her friend Andy make a video with it, which Andy uploads to YouTube. The next day April wakes up to a viral video and a new life. News quickly spreads that there are Carls in dozens of cities around the world–everywhere from Beijing to Buenos Aires–and April, as their first documentarian, finds herself at the center of an intense international media spotlight.

Now April has to deal with the pressure on her relationships, her identity, and her safety that this new position brings, all while being on the front lines of the quest to find out not just what the Carls are, but what they want from us.

Compulsively entertaining and powerfully relevant, An Absolutely Remarkable Thing grapples with big themes, including how the social internet is changing fame, rhetoric, and radicalization; how our culture deals with fear and uncertainty; and how vilification and adoration spring from the same dehumanization that follows a life in the public eye. 

Recensie:
Ik had dit boek al een tijdje op mijn TBR stapel liggen. Ik wist niet zo veel van de inhoud. Alleen dat er gigantische standbeelden opeens overal verschijnen en dat ze de Carls worden genoemd. Het plot intrigeerde me, al had ik geen idee waar ik precies in zou belanden als ik het boek open zou doen.

Toen ik hem eindelijk opende, zat ik al vanaf pagina één in het verhaal. Het is geschreven in een gemakkelijke, fijne schrijfstijl, vanuit de hoofdpersoon zelf als een soort dagboek. April May (stomme naam, dat dan weer wel) is grappig en witty en weet het verhaal op een leuke manier te vertellen.

Het verhaal zelf is super origineel en spannend en je wil gelijk weten wat er precies aan de hand is en hoe het verder gaat. Je kan zelf als lezer wel gaan speculeren over wat de Carls nu precies zijn, maar ik had zelf geen idee en dat was ook ergens wel leuk, dan word je helemaal meegevoerd op de gedachtegang van April.

Daarnaast zit er veel in het verhaal over social media en online identiteiten en hoe je dat kan waarborgen.

Ik vond het echt een heel goed boek, leuk geschreven en er zit zoveel meer in dan je in eerste instantie denkt. Halverwege het boek kwam er ook nog iets bij wat ikzelf echt mega tof vond, maar waar ik het niet over kan hebben, want spoilers…

Hank Green is de broer van John Green (iets waar ik ook pas later achter kwam) en dit is zijn debuut. Ik moet zeggen dat ik dit boek echt véél beter vindt dan alles wat ik ooit van John Green gelezen heb (en dat is stiekem best wel wat). Het is zoveel origineler en diepgaander. Dit boek is echt een aanrader!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s