Home » Recensies: Series » Serierecensie: The Umbrella Academy

Serierecensie: The Umbrella Academy

Ellen Page, Robert Sheehan, Tom Hopper, David Castañeda, Jack Lewis, Aidan Gallagher, and Emmy Raver-Lampman in The Umbrella Academy (2019)Creators: Jeremy Slater
Titel:
The Umbrella Academy
Seizoen:
1 – 10 afleveringen
Genre:
Superhelden, actie, avontuur
Jaar:
2019
Acteurs:
Ellen Page, Tom Hopper, David Castaneda, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan
♥♥♥

Samenvatting:
On the same day in October 1989, forty-three infants are inexplicably born to random, unconnected women who showed no signs of pregnancy the day before. Seven are adopted by Sir Reginald Hargreeves, a billionaire industrialist, who creates The Umbrella Academy and prepares his “children” to save the world. But not everything went according to plan. In their teenage years, the family fractured and the team disbanded. Now, the six surviving thirty-something members reunite upon the news of Hargreeves’ passing. Luther, Diego, Allison, Klaus, Vanya and Number Five work together to solve a mystery surrounding their father’s death. But the estranged family once again begins to come apart due to their divergent personalities and abilities, not to mention the imminent threat of a global apocalypse.


Recensie:
Deze serie was ineens overal. Er verschenen zelf reclames van in de bioscoop. Collega’s van mij waren de serie al aan het kijken en de trailer zag er erg goed uit, dus besloten vriendlief en ik dat we hem ook graag wilden kijken.

Ik vond de premise zo intrigerend. 43 vrouwen die spontaan ineens gaan bevallen, zonder dat ze zwanger waren. Het leek een belangrijk onderdeel, de samenvatting hierboven begint ermee, de samenvatting op Netflix ook en dat is ook wat je in de trailer ziet. Maar het is eigenlijk helemaal niet zo belangrijk, het gebeurt gewoon en dan gaat het verhaal verder, 30 jaar later. Dat vond ik jammer, want we komen nergens te weten hoe dat dit kon gebeuren en het lijkt ook niet belangrijk voor het plot.

Wat belangrijker is, is dat Reginald Hargreaves zeven kinderen adopteert en zij blijken speciale krachten te hebben (iedereen behalve Vanya) en zo worden ze superhelden en redden ze de stad. Nu hebben de meeste hun superheldentaak naast zich neergelegd en hebben ze niet zo veel contact meer met elkaar, maar dat verandert wanneer Reginald overlijdt en ze weer bij elkaar komen.

Ik vond het een hele spannende serie. Alles lijkt met elkaar in verbinding te staan en als kijker ga je allerlei complotten bedenken om te proberen uit te vogelen wat er nu precies aan de hand is.

Het is niet echt een serie die ik zou bingewatchen, de afleveringen zijn vrij lang en na eentje heb je wel even genoeg. Behalve de laatste paar afleveringen, dan wordt het een stuk spannender en wil je wel graag weten hoe het verder gaat.

Het einde was erg sterk. Er wordt gespeculeerd of er nog een tweede seizoen aan komt, maar ik denk dat de serie nu wel prima afgerond is. Het is ook wel eens leuk om een serie te kijken die maar één seizoen heeft. Al zou ik wel graag dus nog willen weten hoe dit allemaal begon, hoe die vrouwen zwanger raakten en of de andere kinderen die toen geboren zijn, degenen die Reginald niet adopteerde, ook speciale krachten hebben.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s