Home » Recensies: Boeken » Recensie: Winter Magic

Recensie: Winter Magic

36609067Auteurs: Abi Elphinstone, Michelle Magorian, Geraldine McCaughrean, Jamila Gavin, Berlie Doherty, Katherine Woodfine, Piers Torday, Lauren St John, Amy Alward, Emma Carroll en Michelle Harisson
Titel: Winter Magic
Genre: Jeugd, YA, korte verhalen
Taal: Engels
Jaar: 2016
ISBN: 9781471159824
Aantal pagina’s: 400
Gelezen: Maart 2018
♥♥♥♥

Omslagtekst:
A beautiful and classic anthology of frosty, magical short stories from acclaimed children’s writers such as Michelle Magorian, Berlie Doherty, Lauren St John and Katherine Woodfine, and edited by author Abi Elphinstone.

Dreamsnatcher’s Abi Elphinstone heads up this gorgeous collection of wintery stories, featuring snow queens, frost fairs, snow dragons and pied pipers… from classic children’s writers such as Michelle Magorian, Geraldine McCaughrean, Jamila Gavin, Berlie Doherty, Katherine Woodfine, Piers Torday, Lauren St John, Amy Alward and Emma Carroll, among others.

An unmissable, enchanting treat of a collection that will be enjoyed for years to come, by readers of all ages.


Recensie
Nog maar een weekje tot kerst! Wat vliegt de tijd toch. Tijd voor wat kerst aanraders. Ik merkte dat ik dit boek nog niet had gerecenseerd. Ik las hem de vorige winter en het is een bundel vol prachtige winterse verhalen. Perfect voor de kerstdagen! Tijd voor een recensie!

Dit waren alle verhalen in de bundel:
Emma Carroll – A night at the frost fair
Amy Alward – The magic of Midwinter
Michelle Harrison – The voice in the snow
Geraldine McCaughrean – The Cold-Hearted
Katherine Woodfine – Casse-Noisette
Berlie Doherty – Someone like the snow queen
Lauren St John – The room with the mountain view
Michella Magorian – Snow
Jamila Gavin – Into the mountain
Piers Torday – The wishing book
Abi Elphinstone – The snow dragon

Ik vond de verhalen leuk en verrassend. Stuk voor stuk waren ze uniek en ik heb er echt wel van genoten. Ik ben niet zo heel goed in het lezen van korte verhalen (ik hou meer van boeken), maar deze bundel was perfect om mee te nemen in de trein op weg naar mijn baantje in de boekhandel. Ik kon meestal wel een verhaal uitlezen in een heen- en terugreis.

De verhalen zijn winters, sommige hebben meer met kerst te maken dan anderen, maar ze zijn allemaal sprookjesachtig en perfect voor deze tijd van het jaar. Je gaat redelijk vlot door ieder verhaal heen. Het is eigenlijk een bundel jeugdverhalen, maar voor liefhebbers van young adult is dit ook zeker een goede bundel. Mijn favoriete verhalen waren The Voice in the Snow, Magic of Midwinter en The Snow Dragon.

Mijn favoriet was ‘The Voice in the Snow, een diep, duister sprookje, geschreven door Michelle Harisson. Dit verhaal speelt zich af in de wereld van The other Alice, een boek dat ik daarna ook gelijk wilde lezen (en wat ik inmiddels ook heb gedaan). Dit was een heel sterk verhaal met een duidelijke verhaallijn, wat ik erg knap vind in zo’n kort verhaal.

Magic of Midwinter van Amy Alward speelde zich af in de wereld van The potion diaries. Die had ik hiervoor wel al gelezen en ik vond het leuk om terug te gaan naar deze wereld.

Ten slotte heb ik genoten van The Snow Dragon van Abi Elphinstone. Een heerlijk lieflijk verhaal met een sneeuwdraak (die me zo erg deed denken aan Falkor!) in de hoofdrol.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s