Home » Recensies: Boeken » Recensie: The potion diaries

Recensie: The potion diaries

23344222Auteur: Amy Alward
Titel: The potion diaries #1
Genre: YA, sprookjesachtig, fantasy
Taal: Engels
Jaar: 2015
ISBN: 9781471143564
Aantal pagina’s: 320
Gelezen: 
Januari 2018
♥♥♥♥

Omslagtekst:
When the Princess of Nova accidentally poisons herself with a love potion meant for her crush, she falls crown-over-heels in love with her own reflection. Oops. A nationwide hunt is called to find the cure, with competitors travelling the world for the rarest ingredients, deep in magical forests and frozen tundras, facing death at every turn.

Enter Samantha Kemi – an ordinary girl with an extraordinary talent. Sam’s family were once the most respected alchemists in the kingdom, but they’ve fallen on hard times, and winning the hunt would save their reputation. But can Sam really compete with the dazzling powers of the ZoroAster megapharma company? Just how close is Sam willing to get to Zain Aster, her dashing former classmate and enemy, in the meantime?

And just to add to the pressure, this quest is ALL OVER social media. And the world news.

No big deal, then.

Recensie:
Ik kwam dit boek ooit ergens tegen en ik vond hem er zó schattig uitzien. Ik zette het op mijn verlanglijstje voor kerst en mijn verjaardag, en hoewel ik gave boeken kreeg, zat deze er niet bij. Toen ik echter ook wat geld kreeg voor mijn verjaardag, besloot ik daar boeken van te kopen en dit was er een van.

Ik vond dit een heel erg leuk verhaal. Hoofdpersoon Sam is alchemist en reuzegoed in het maken van potions. Wanneer de prinses zichzelf vergiftigd, worden er door het hele land alchemisten opgeroepen om een tegengif te maken. Sam is er hier een van. Ze moet bedenken welke ingrediënten er in het gif zouden moeten zitten, dan moet ze ze nog zien te bemachtigen en dat in een race tegen andere alchemisten die meer geld en mogelijkheden tot hun beschikkingen hebben.

Ik vond dit verhaal heel erg origineel. Ik heb nog nooit iets gelezen wat er op het lijkt. Het is fantasievol en spannend, met een leuk plot. Sam is een erg tof personage waarmee je je gemakkelijk kan identificeren. Je wil ook echt dat het haar lukt om de eerste te zijn die het tegengif maakt. Daarnaast is haar verhaallijn afgewisseld met die van de prinses die verliefd is geworden op zichzelf. Deze stukjes zijn heel grappig en lekker luchtig, en houden het boek spannend omdat ze je laten zien hoe serieus het is en hoe nodig het tegengif is.

Het is een avontuurlijk, verrassend verhaal met aparte werelden en wezens die je niet zou verwachten. Zeemeerminnen, eenhoorns, allerlei fantasiewezens komen voorbij en de mooiste locaties kruisen het pad van Sam waardoor je als lezer meegesleept wordt in een fantasiewereld.

Het verhaal is gemakkelijk geschreven en leest lekker vlot. Het is een afgerond verhaal, maar er bestaan nog meer boeken over Sam en deze wereld, boeken die ik zeker snel aan mijn boekenkast wil toevoegen!

Advertentie

One thought on “Recensie: The potion diaries

  1. Pingback: Recensie: Jinxed | Down the rabbit hole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s