Home » Recensies: Boeken » Recensie: The exact opposite of okay

Recensie: The exact opposite of okay

35817737Auteur: Laura Steven
Titel: The exact opposite of okay
Genre: YA, contemporary
Taal: Engels
Jaar: 2018
ISBN: 9781405288446
Aantal pagina’s: 335
Gelezen: Juli 2018
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Izzy O’Neill is an aspiring comic, an impoverished orphan, and a Slut Extraordinaire. Or at least, that’s what the malicious website flying round the school says. Izzy can try all she wants to laugh it off – after all, her sex life, her terms – but when pictures emerge of her doing the dirty with a politician’s son, her life suddenly becomes the centre of a national scandal. Izzy’s never been ashamed of herself before, and she’s not going to start now. But keeping her head up will take everything she has…


Recensie
Wat was het nodig dat iemand dit boek schreef! Ik had al veel goede dingen gehoord over dit boek, en ik heb Laura Steven ook gezien op Yalfest dus ik wilde het boek graag lezen. Ik ben blij dat ik dat heb gedaan en ben van mening dat iedereen dit zou moeten lezen.

Want het is allemaal zo waar. Hoofdpersoon Izzy heeft op een feestje seks met niet één, maar twee jongens (afzonderlijk). Een van die twee jongens is de zoon van een politicus. Wanneer er foto’s van de vrijpartij worden gelekt, wordt er over de jongen in kwestie niks gezegd, terwijl Izzy wordt afgemaakt. Er verschijnen foto’s van haar over het internet en iedereen heeft een oordeel. Er komt zelfs een ‘Izzy’ webpagina.

Dit boek laat zien hoe onrechtvaardig de maatschappij is. Als een jongen seks heeft, wordt hij geapplaudisseerd, als een meisje dat doet, wordt ze vernederd en beschuldigd. Hoe is dit eerlijk? En toch is dat wat er gebeurt.

Laura Steven heeft hier een geweldig goed verhaal van gemaakt. Een feelgood verhaal is het zeker niet, maar het is een verhaal dat de ogen opent. Izzy is een realistisch, goed neergezet personage met wie je gelijk gaat meeleven. Hoewel haar keuzes inderdaad wat discutabel zijn, zijn het nog steeds haar keuzes en daar heeft niemand verder iets mee te maken. Het verhaal is spannend en goed opgezet. Telkens hoop je op verbetering van haar situatie. Iemand zal toch wel inzien dat dit alles te ver gaat en er een halt toeroepen. Als lezer blijf je door en doorlezen tot het boek uit is, en dan ga je op zoek naar iemand die het boek ook gelezen heeft, om te venten, je hart te luchten en te discussiëren.

Ik heb dit boek in een dag uitgelezen. Het is een belangrijk en goed onderwerp en het is heel goed uitgewerkt. Aanrader voor de kerst, en zeker een aanrader voor leesclubs, omdat je daarna lekker in discussie kan gaan.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s