Home » Recensies: Boeken » Recensie: Children of Blood and Bone

Recensie: Children of Blood and Bone

34728667Auteur: Tomi Adeyemi
Titel: Children of Blood and Bone
Genre: YA Fantasy
Taal: Engels
Jaar: 2018
ISBN: 9781250170972
Aantal pagina’s: 525
Gelezen: April 2018
♥♥♥♥

Omslagtekst:
They killed my mother.
They took our magic.
They tried to bury us.

Now we rise.

Zélie Adebola remembers when the soil of Orïsha hummed with magic. Burners ignited flames, Tiders beckoned waves, and Zélie’s Reaper mother summoned forth souls.

But everything changed the night magic disappeared. Under the orders of a ruthless king, maji were killed, leaving Zélie without a mother and her people without hope.

Now Zélie has one chance to bring back magic and strike against the monarchy. With the help of a rogue princess, Zélie must outwit and outrun the crown prince, who is hell-bent on eradicating magic for good.

Danger lurks in Orïsha, where snow leoponaires prowl and vengeful spirits wait in the waters. Yet the greatest danger may be Zélie herself as she struggles to control her powers and her growing feelings for an enemy.

Recensie
Ik had deze recensie echt veel eerder moeten plaatsen. Ik las dit boek in april en ik was gelijk fan. Wegens drukte, verhuizing, nieuwe baan e.d. had ik niet eerder tijd om deze recensie te schrijven. Maar het is zó’n goed boek, ik wil hem echt nog wel met jullie delen. So here goes!

Vanaf de eerste pagina zat ik gelijk in het verhaal. De wereld is prachtig overtuigend neergezet en je duikt er gelijk in. Het is geloofwaardig, zelfs als het een fantasy wereld is. Dat komt ook doordat dit verhaal een diepere laag heeft. Hoewel het verpakt is in de wereld van Orïsha, is het tegelijkertijd een verhaal over rassensegregatie en wapengeweld. Hoewel dit meer problemen zijn die spelen in de VS, komt het alsnog goed aan. De problematiek is duidelijk neergezet en een goede eye opener. Het verhaal laat goed zien dat mensen niet zwart/wit, niet goed/fout zijn maar dynamisch. Omdat de personages zo dynamisch zijn, zijn ze erg overtuigend. Je kunt je gemakkelijk met hen identificeren.

Naast de diepere betekenis was het verhaal zelf ook erg interessant en spannend. Zoals ik al zei, je zit gelijk in het verhaal en je slaat de ene na de andere pagina om omdat je moet weten hoe het verder gaat. Het verhaal gaat vlot en is razend spannend. De conflicten die worden beschreven gaan supersnel en sleuren je mee waardoor je het boek binnen een mum van tijd uit hebt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s