Home » Recensies: Boeken » Recensie: De wereld volgens Bob

Recensie: De wereld volgens Bob

18664310 Auteur: James Bowen
Titel: De wereld volgens Bob
Genre: Waargebeurde verhalen, biografie, katten
Taal: Nederlands
Jaar: 2013
ISBN: 978904434281
Aantal pagina’s: 256
Gelezen: Maart 2018
♥♥♥

Omslagtekst:
Bob is geen gewone kat. Gezeten op de schouders van zijn baasje James, is hij een bekende verschijning in de straten van Londen. James is straatmuzikant en ze treden
samen op. Overal worden ze herkend en Bob is simpelweg onweerstaanbaar. In Bob de straatkat beschreef voormalig zwerver en drugsverslaafde James hoe hij door de vriendschap met Bob een nieuwe invulling aan zijn leven kon geven. Sindsdien is Bob bezig de harten van mensen over de hele wereld te veroveren en misschien wel de beroemdste kat ter wereld te worden. Over hun belevenissen in de straten van Londen schreef James dit tweede boek.

Recensie:
Ik kreeg dit boek met kerst en hoewel het eigenlijk het tweede boek over Bob is, kun je het prima lezen zonder het eerste deel gelezen te hebben. Het is een leuk, simpel boek over het leven van een straatkat en zijn baasje.

Het boek is geschreven in korte hoofdstukken dus dit is een prima boek voor in de trein. Tijdens mijn ritjes van Culemborg naar Utrecht kon ik telkens 1 of 2 hoofdstukken lezen dus dat is handig!

Het verhaal is het waargebeurde verhaal van James Bowen. James verkoopt de daklozenkrant en zijn kat Bob helpt hem daarbij. Ze trekken de aandacht van veel mensen op straat en nu heeft James het verhaal van hemzelf en Bob opgeschreven. Ik vond het interessant om te lezen. Het laat zien dat het leven niet voor iedereen soepeltjes verloopt. Maar James vecht door en slaat zich erdoorheen zodat hij er toch wat van weet te maken. Dat geeft een mooie boodschap.

Ik vond het een leuk boek om te lezen. Wat je wel duidelijk merkt is dat James niet echt een schrijver is. Hij heeft zijn verhaal opgeschreven en hoewel er geen fouten in staan, is het niet echt daverend goed geschreven. De zinnen zijn rechttoe-rechtaan, het verhaal zelf is soms wat rommelig en je kunt niet echt stijlfiguren verwachten. Dat geeft ook niet, want het is eerder een biografie dan een roman, maar het is wel iets wat opvalt.

Ten slotte is het natuurlijk altijd leuk om een boek over katten te lezen. Bob is een heerlijk beest met een herkenbaar karakter dat me doet denken aan mijn eigen katjes. Dit is dus zeker een goed boek voor kattenliefhebbers!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s