Home » Showcases » Showcase Sunday

Showcase Sunday

ShowcaseHey daar! Hoe gaat het met jullie? Ik typ dit blogje op de allerlaatste dag van mijn vakantie. Sniff! Waar is de tijd gebleven dat we 6 weken vakantie hadden? Ik mis die tijden. Alhoewel, dan moest je daarna terug naar school en dat hoeft voor mij dan weer niet per se… Ik zat vorige week lekker in Engeland. We gingen naar Leeds, York en Newcastle en bezochten Durham Castle. Het was een onwijs leuke reis! De afgelopen week zijn we vooral druk bezig geweest met klussen. Hoewel de woonkamer, keuken en slaapkamer redelijk ver af zijn (er missen alleen nog lampen en schilderijen) maar onze studeerkamers hadden nog flink wat nodig. We hebben mijn kamer geverfd, nieuwe meubels gekocht en alles ingericht. En het ziet er zo leuk uit! Ik zal jullie binnenkort ook foto’s laten zien van de vakantie en een kijkje in ons huis gunnen. Maar nu is het eerst tijd voor… boeken!
Halverwege de vakantie in Engeland bedacht ik dat ik geen blogjes voor jullie had ingepland. Oeps! Ik ben de laatste tijd sowieso bizar druk geweest en dat is er dan ook helemaal bij ingeschoten. Ik was echt toe aan vakantie! En hoewel ik best nog een weekje zou willen, ga ik morgen weer aan het werk en stiekem heb ik daar toch ook wel een beetje zin in. In ieder geval, mijn hoofd is weer fris en fruitig en ik heb de afgelopen weken wat toffe boeken gelezen waar ik jullie nog over wil vertellen. Maar ik heb ook veel leuke boeken gekocht en daar is vandaag voor. Want het is nog een paar uurtjes zondag, dus… tijd voor een showcase!

Gekocht
eef398fb-a9b4-421a-9eee-14ad3668b44b.jpgWeten jullie wat er zo leuk is aan Engeland? Ze hebben daar geen vaste boekenprijs! Wat ze wél hebben, is de Waterstones met hun toffe ‘buy one get one half price’ aanbiedingen. Dus net als met mijn vakantie in Ierland, ben ik losgegaan deze vakantie en kocht ik maar liefst 7 boeken!

York
We begonnen onze vakantie in York waar we, naast een heleboel tweedehands boekenzaakjes en een hele leuke kinderboekhandel (waar ze een gesigneerde ‘fantastic beasts and where to find them’ hadden, maar niet gesigneerd door J.K. Rowling, maar door de illustrator, alas!) een Waterstones tegenkwamen. En omdat we in Engeland waren en ik van plan was boeken te kopen, kocht ik hier (met de tweede voor de helft van de prijs) The Mermaid van Christina Henry en The house with the Chicken Legs van Sophie Anderson. Deze laatste is gesigneerd (woohoo) en is eigenlijk een jeugdboek met onderdelen van het Russische sprookje Baba Yaga. Ik heb dat sprookje (die sprookjes? Ik weet eigenlijk niet of het er één is of meerdere) nooit gelezen omdat ik ze tot nu toe nog niet ben tegengekomen in een taal die ik kan lezen, maar het verhaal intrigeert me en dit boek dus ook, dus kon ik hem niet laten liggen.
Christina Henry kende ik al van het boek Alice, een horror-achtige adaptatie van Alice in Wonderland (duh). Toen ik The mermaid kocht, had ik deze nog niet gelezen, maar ook dit verhaal klonk veelbelovend. Ik heb Alice deze week gelezen en die was echt steengoed, dus ik kan niet wachten tot ik dit nieuwe boek kan gaan lezen!

Leeds
Van de dagen dat we in York verbleven zijn we één dag naar Leeds gegaan voor het International Medieval Congres waar Luke zijn thesis mocht presenteren. Hij was de hele dag op het congres, maar zijn eigen presentatie was pas aan het eind van de dag, dus overdag ben ik met zijn moeder de stad gaan verkennen. Net zo’n boekengek als ik, gingen we op weg naar de Waterstones aldaar.
En ook hier waren spotgoedkope boeken en wat leuker was: een groot deel van the buy one get one half price was anders dan in de winkel in York! Dus kocht ik nog drie boeken. Drie, denk je misschien, wat een raar aantal als je een korting hebt bij twee boeken. Dat komt omdat, toen ik al twee boeken van die tafel in mijn handen had, mijn oog viel op Crown of Midnight van Sarah J. Maas. Ik zocht deze nog, in precies deze cover, maar kwam in Nederland overal een andere uitgave tegen (en als je ze besteld op TBD is het altijd maar hopen dat je de cover krijgt die je besteld). Dus ook deze moest mee.
De andere twee boeken waren Release van Patrick Ness en A skinful of Shadows van Frances Hardinge. Ness is echt mijn lievelingsauteur en Release is zijn laatste boek. Best wel erg dat ik deze nog niet had, dus tijd om daar verandering in te brengen! Frances Hardinge kennen we van The Lie Tree (klik) en die was super goed, dus ik heb hoge verwachtingen van dit nieuwe boek!

Newcastle
Nadat we York en Leeds verkend hadden, zijn we op weg gegaan naar Newcastle waar we twee dagen zouden blijven. De eerste dag besteedden we in Durham, dus de tweede dag was het tijd om Newcastle zelf te verkennen. En… we kwamen nog een Waterstones tegen. We gingen naar binnen onder het mom van ‘het is wel grappig als we alle Waterstones van de vakantie zijn binnengegaan, maar we gaan niks kopen’. Tsja. Toen kwam de YA tafel met ‘buy one get one half price’ en je raadt het al, het waren wéér andere titels en ze waren wéér spotgoedkoop. I know. Ik heb geen zelfbeheersing. Ik kon me gewoonweg niet inhouden omdat er zulke mooie pareltjes tussen lagen. En ik ben blij dat ik het gedaan heb want het eerste boek dat ik in mijn handen had, was The land of neverendings, een boek dat al een tijdje op mijn wishlist stond. Ik heb hem inmiddels uit en hij is zó leuk! Ik ben echt heel blij dat ik hem gekocht had. Als tweede boek kocht ik Ink van Alice Broadway. De cover is zó mooi en het verhaal klinkt erg goed. Ik had dit boek in mijn hand en ik zag dat de cover een beetje beschadigd was, dus ik ging in de stapel op zoek naar een beter exemplaar. En toen zag ik er een met, naast de ‘buy one get one half price’ sticker, een half afgescheurde sticker zat. Ik opende het boek en zag dat hij gesigneerd was! Super leuk! Dus die moest ook mee.

Ik heb mezelf even op een book buying ban gezet want 7 boeken kopen op je vakantie, hoe prachtig ze ook zijn, vind ik stiekem toch wel een beetje veel (zeker omdat vriendlief er één kocht en nog een van mij cadeau kreeg voor zijn thesis. Dus eigenlijk heb ik er 8 gekocht, maar vertel dat maar niet verder!). Hoewel, over een paar weken is het Castlefest en daar koop ik traditiegetrouw ook altijd wel wat boeken…
Ach. We gaan het zien. In ieder geval heb ik weer genoeg te lezen!

Hoe zit het met jullie? Hebben jullie al lekker van je zomervakantie genoten, of gaan jullie later nog op vakantie? En kopen jullie daar dan ook zoveel boeken? Let me know!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s