Home » Recensies: Boeken » Recensie: Arend

Recensie: Arend

1075695Auteur: Stefan Brijs
Titel: Arend
Genre: Literatuur
Taal: Nederlands
Jaar: 2000
ISBN: 9789045002804
Aantal pagina’s: 269
Gelezen: Januari 2018
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Arend had nooit geboren mogen worden. Al vanaf zijn eerste levensdag kent hij geen vreugde, geen geluk en geen thuis. Hij is daarenboven te groot, te zwaar, te lelijk en vooral te veel. Zijn moeder geeft hem meer slaag dan liefde. De enige uitlaatklep waarover de jongen beschikt, is zijn gehuil, dat hij dan ook tot een kunst verheft.

Als kleuter komt Arend in aanraking met de buitenwereld. Op straat wordt hij nagestaard, op school wordt hij gepest en uitgelachen. Hij wantrouwt iedereen en is voortdurend in zichzelf gekeerd. Het liefst wil hij vleugels hebben zodat hij kan vliegen als de vogels, boven iedereen uit. Een droom waarvoor hij alles zal doen opdat hij werkelijkheid wordt. Arend vertelt het aangrijpende levensverhaal van een uitzonderlijke jongen die nergens thuis lijkt te horen. Een roman over de zoektocht van een kind naar zichzelf, naar begrip, naar liefde.

Recensie:
Als je in een boekhandel werkt, krijg je soms wel eens leuke extraatjes. Zo mochten we in december boeken kopen van Atlas Contact met 50% korting. Daar heb ik natuurlijk gretig gebruik van gemaakt! Een van de auteurs die zij uitgeven, is Stefan Brijs. Sinds ik zijn Engelenmaker heb gelezen op de middelbare school, ben ik fan, maar ik was er nog niet eerder aan toegekomen andere boeken van hem te lezen. Dus dit was mijn kans! Ik kocht dit boek en kon niet wachten eraan te beginnen.

Ik vond dit een erg mooi verhaal. De personages zijn erg interessant. De moeder, die heel graag moeder wilde worden maar toen ineens met Arend opgescheept zat. En Arend zelf, natuurlijk, groot, vreemd en laten we het maar gewoon zeggen, buitengewoon irritant. Je kan echter precies in zijn hoofd, en ook dat van zijn moeder kijken, en daardoor krijg je goed mee hoe ze denken en weet je waarom ze doen wat ze doen.

Ik vond het mooi geschreven en erg origineel. Hoewel het literair is, is de tekst niet erg moeilijk. Je gaat er snel doorheen en ik geloof ook dat ik het boek in een dag uitgelezen hebt. Het is een boek waar je over na gaat denken en wat nog even bij je blijft. Ik vond het in ieder geval erg mooi. Misschien moet ik binnenkort snel een ander boek van Stefan Brijs oppikken…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s