Home » Recensies: Boeken » Recensie: King’s Cage

Recensie: King’s Cage

30226723Auteur: Victoria Aveyard
Titel: King’s Cage
Serie: Red Queen #3
Genre: YA Fantasy, dystopie
Taal: Engels
Jaar: 2017
ISBN: 9780062310712
Aantal pagina’s:
528
Gelezen: Oktober 2017
♥♥♥

Omslagtekst:
In this breathless third installment to Victoria Aveyard’s bestselling Red Queen series, allegiances are tested on every side. And when the Lightning Girl’s spark is gone, who will light the way for the rebellion?

Mare Barrow is a prisoner, powerless without her lightning, tormented by her lethal mistakes. She lives at the mercy of a boy she once loved, a boy made of lies and betrayal. Now a king, Maven Calore continues weaving his dead mother’s web in an attempt to maintain control over his country—and his prisoner.

As Mare bears the weight of Silent Stone in the palace, her once-ragtag band of newbloods and Reds continue organizing, training, and expanding. They prepare for war, no longer able to linger in the shadows. And Cal, the exiled prince with his own claim on Mare’s heart, will stop at nothing to bring her back.

When blood turns on blood, and ability on ability, there may be no one left to put out the fire—leaving Norta as Mare knows it to burn all the way down.

Recensie:
Ik hou echt van deze serie. Dit boek is alweer de derde in de serie, maar het verhaal is nog niet afgelopen. Lees hier de recensies van deel één, twee en de novelle die erbij hoort.

In dit derde deel gaat het razend spannende verhaal verder. De personages zijn interessant. We krijgen nu inzicht in Maven wat ik erg interessant vond. Ik vond het tof zijn de beweegredenen te zien, te zien waar hij mee bezig is. Wat ik goed vond was dat het verhaal laat zien dat de personages niet altijd zwart/wit zijn, net zoals mensen dat zijn. Dat maakt het verhaal geloofwaardiger.

Dit derde deel was wel minder sterk dan de voorgaande delen. Er gebeurd eigenlijk vrij weinig. Mare zit opgesloten en heeft weinig te doen. Het verhaal wordt afgewisseld met stukken tekst van Cameron (waarom er voor haar gekozen is, is mij onduidelijk), maar ook dat is niet genoeg om het boek spannend te houden. Er is te weinig actie en te veel opvulling, en dat is jammer. Ik denk dat dit zeker korter had gekund.

Het volgende deel van de serie is het laatste deel, getiteld War Storm, deze zal 15 mei verschijnen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s