Home » Recensies: Boeken » Recensie: Cruel Crown

Recensie: Cruel Crown

25944381Auteur: Victoria Aveyard
Titel: Cruel Crown
Serie: Red Queen #0.1 & 0.#2
Genre: YA Fantasy, dystopie
Taal: Engels
Jaar: 2016
ISBN: 9780062435347
Aantal pagina’s: 208
Gelezen: September 2017
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Two women on either side of the Silver and Red divide tell the stories no one else knows.

Discover the truth of Norta’s bloody past in these two revealing prequels to #1 NEW YORK TIMES bestseller RED QUEEN.

Queen Song
Queen Coriane, first wife of King Tiberias, keeps a secret diary—how else can she ensure that no one at the palace will use her thoughts against her? Coriane recounts her heady courtship with the crown prince, the birth of a new prince, Cal, and the potentially deadly challenges that lie ahead for her in royal life.

Steel Scars
Captain Farley was raised to be strong, but being tasked with planting the seeds of rebellion in Norta is a tougher job than expected. As she travels the land recruiting black market traders, smugglers, and extremists for her first attempt at an attack on the capital, she stumbles upon a connection that may prove to be the key to the entire operation—Mare Barrow.

Recensie
Dit boekje is onderdeel van de Red Queen serie. Lees ook mijn recensie van deel één (klik) en twee (klik) Net als bij veel YA series, zijn ook hier extra korte verhalen gepubliceerd die de lezer meer te weten laat komen over bepaalde personages. In dit geval zijn dat de moeder van Cal en captain Farley. Ik vind het altijd wel leuk om dit soort verhalen te lezen, omdat je zo een duidelijker beeld krijgt van de wereld waarin het verhaal zich afspeelt.

Deze verhalen zijn inderdaad een leuke bonus die ervoor zorgen dat je het verhaal beter gaat begrijpen. Ze zijn leuk geschreven en spannend en voegen veel toe. Daarnaast is en een goed zoethoudertje tot je het volgende deel kan gaan lezen.

Ze geven je een kijkje in de hoofden van personages waar je niet veel van af weet. Zo kom je meer te weten over Farley en waarom zij is zoals ze is, maar ook over Cal’s moeder, die natuurlijk al overleden is voor het eerste boek begonnen is. Je krijgt zo niet alleen een duidelijk beeld van Cal’s verleden, maar ook van zijn stiefmoeder en de reden waarom alles loopt zoals het loopt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s