Home » Recensies: Boeken » Recensie: Red Queen

Recensie: Red Queen

22328546Auteur: Victoria Aveyard
Titel: Red Queen
Serie: Red Queen #1
Genre: YA Fantasy, dystopie
Taal: Engels
Jaar: 2015
ISBN: 9780062310637
Aantal pagina’s: 383
Gelezen: Augustus 2017
♥♥♥♥

Omslagtekst:
This is a world divided by blood – red or silver.

The Reds are commoners, ruled by a Silver elite in possession of god-like superpowers. And to Mare Barrow, a seventeen-year-old Red girl from the poverty-stricken Stilts, it seems like nothing will ever change.

That is, until she finds herself working in the Silver Palace. Here, surrounded by the people she hates the most, Mare discovers that, despite her red blood, she possesses a deadly power of her own. One that threatens to destroy the balance of power.

Fearful of Mare’s potential, the Silvers hide her in plain view, declaring her a long-lost Silver princess, now engaged to a Silver prince. Despite knowing that one misstep would mean her death, Mare works silently to help the Red Guard, a militant resistance group, and bring down the Silver regime.

But this is a world of betrayal and lies, and Mare has entered a dangerous dance – Reds against Silvers, prince against prince, and Mare against her own heart.

Recensie
Dit is een van de boeken die ik op vakantie in Ierland heb gekocht. Ik zag deze serie al zo vaak voorbij komen op blogs en instagram dat ik er nieuwsgierig naar werd. En ook het plot sprak me wel aan, dus ik besloot deze snel te gaan lezen!

De wereld is verdeeld. Er zijn mensen met zilver bloed en mensen met rood bloed. De mensen met rood bloed zijn degene die werken, in de oorlog vechten en alles doen onder het strenge regime van de silvers. De Silvers hebben speciale krachten die de Reds niet hebben, afhankelijk van onder welke familie ze zijn geboren. Sommigen hebben elementen als kracht, zoals vuur of water, anderen kunnen gedachten lezen, ijzer laten doen wat ze willen en ga zo maar door. Deze wereld vind ik goed opgezet. Het is dystopisch, je ziet duidelijk wat er allemaal niet goed is (standaard beeld van arm versus rijk, maar dan op basis van wat voor bloed je hebt) en je kunt duidelijk meeleven met de Reds. De wereld is geloofwaardig, je stapt er meteen in, en het kleeft aan je waardoor je in het verhaal getrokken wordt.

Dat geldt ook voor de personages. Ze zijn goed uitgewerkt, niet cliché en levendig. De hele love triangle is wel helaas weer terug (al is het hier eerder een kwartet), maar dat kun je als lezer op zich ook wel negeren.

Het verhaal is razend spannend, in het begin kom je meer te weten over de wereld en de personages, maar wanneer het verhaal op gang komt, gaat je er al lezer met een enorme vaart doorheen. En daarna moet je op zoek naar boek twee. Want je moet weten hoe dit verder gaat.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s