Home » Showcases » Showcase Sunday (+ boekenfestijn haul)

Showcase Sunday (+ boekenfestijn haul)

ShowcasePfoe, wat ben ik moe, zeg! Gisteren was de Nacht van de Poëzie en aangezien dat vorig jaar zo leuk was, wilde ik hem dit jaar niet overslaan. Maar, de naam zegt het al, het is ’s nachts. Ik heb het niet eens tot het einde volgehouden, maar het was 3 uur toen we thuis waren en pfft. Ik ben nog moe. Morgen moet ik de definitieve versie van mijn scriptie inleveren, dus chillen en uitrusten zit er helaas niet in vandaag. Maar ik mag wel even tijd nemen om jullie mijn boeken te laten zien, toch?
Deze week was het ook boekenfestijn in Utrecht en ook dat is altijd heel erg leuk. Ook dit keer kwam ik weer met een tas vol nieuwe boeken naar buiten. Na vandaag ga ik dan ook maar weer een book buying ban instellen, anders komen al die boeken (en die andere honderd die nog ongelezen in mijn kast staan) nooit uit…

Gekocht
DSC02628Acht boeken kocht ik dit keer! Weer gooide ik boek na boek in mijn mandje, om aan het eind erachter te komen dat dat dan wel een beetje duur zou worden. Ik heb het uiteindelijk terug weten te brengen tot deze 8 boeken, die rond de 30 euro totaal kostten. Ik vond dat dit jaar het aanbod van Engelse YA een stuk beter was dan voorgaande jaren. Ik kocht Teardrop van Lauren Kate omdat ik daar al zo veel over had gehoord en ik de Fallen serie ook erg tof vond. De ander YA kende ik nog niet, maar klinken wel erg tof. Doomed is een dystopisch verhaal over een computergame, Crow Mountain  is een historische fictie die tof klonk en Wij waren hier is ook een dystopie, ditmaal over de wereld waarbij alle dagen steeds iets langer gaan duren. Daarnaast kocht ik ook wat literatuur, namelijk The Plague van Camus, enAnd the mountains echoed van Khaled Hosseini (ik heb The Kite Runner trouwens ook al voor eeuwig in mijn kast staan, ongelezen. Iemand van jullie die een van zijn boeken hebben gelezen en me kan vertellen of ze leuk zijn?).
Ten slotte kocht ik A cruel bird came into the nest and looked in, een fantasy wat volgens mij ook over een dystopie gaat (ik ontdek nu pas dat ik allemaal dystopiëen gekocht heb, blijkbaar) en De Leestip, een boek over een vrouw die een boekhandel opent en liefdesbrieven vindt in een oud boek.

DSC02634Ook op de Nacht van de Poëzie kon ik het natuurlijk niet laten om boeken te kopen, ware het niet dat de meeste bundels die ik wilde hebben, nog niet gepubliceerd zijn. Daarom kocht ik alleen Verzamel de liefde van Bart Moeyaart. Daarnaast kreeg iedereen een dichtbundel van deze Nacht, waar een gedicht in staat van iedere dichter die voorgedragen heeft.

Dat was het weer. Zoals gezegd, ik mag nu van mezelf even geen boeken meer kopen. Ik moet er eerst weer 10 uitlezen voor dat mag. Nu hopen dat dat lukt…

Zijn jullie naar het boekenfestijn of de Nacht geweest? Let me know 🙂

Advertentie

6 thoughts on “Showcase Sunday (+ boekenfestijn haul)

  1. Doomed en A cruel bird came into the nest and looked in lijken me allebei erg tof. Hopelijk liggen ze er ook nog als het Boekenfestijn weer eens in België neerstrijkt. Wij Waren Hier vond ik echt een heel interessant boek. Veel leesplezier alvast 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s