Home » Recensies: Boeken » Review: The Heir

Review: The Heir

22918050Auteur: Kiera Cass
Titel: The Heir
Serie: The Selection #4
Genre: Young Adult
Taal: Engels
Jaar: 2015
Uitgeverij: Harperteen
ISBN: 9780007580224
Aantal pagina’s: 342
Gelezen: mei 2016
♥♥♥♥

Omslagtekst
Princess Eadlyn has grown up hearing endless stories about how her mother and father met. Twenty years ago, America Singer entered the Selection and won the heart of Prince Maxon—and they lived happily ever after. Eadlyn has always found their fairy-tale story romantic, but she has no interest in trying to repeat it. If it were up to her, she’d put off marriage for as long as possible.

But a princess’s life is never entirely her own, and Eadlyn can’t escape her very own Selection—no matter how fervently she protests.

Eadlyn doesn’t expect her story to end in romance. But as the competition begins, one entry may just capture Eadlyn’s heart, showing her all the possibilities that lie in front of her . . . and proving that finding her own happily ever after isn’t as impossible as she’s always thought.

Review:
Ik vind deze serie zo leuk! Normaal gesproken ben ik tegen het uitmelken van series. Ik bedoel, dit is het vierde deel van een trilogie, dat klopt niet helemaal. Maar ik had na het laatste deel, The One, niet echt het gevoel dat het afgelopen was. Er waren nog zoveel vragen die ik had. Het verhaal van America en Maxon was af, maar hoe zat het met het land? Met de castes die ze op wilden heffen? Hoe gaat het verder?

In dit verhaal gaat het om de dochter van Maxon en America, Eadlyn. En ook zij zal een selection ondergaan, al heeft ze daar helemaal geen zin in.

Net als de andere boeken, is dit boek heerlijk om bij weg te dromen. Het leest vlot en je vergeet alles om je heen. Je wordt compleet in het boek gezogen. Wat ik beter vond aan dit deel, was dat het minder voorspelbaar was. Goed, het concept (het gaat over hun dochter en zij gaat ook weer een selectie doen) is niet echt origineel, maar wat het nadeel was aan The Selection, was dat je toch al wel wist dat America ging winnen. Ze was immers de hoofdpersoon. Maar bij Eadlyn weet je het niet, omdat we vanuit haar lezen en niet vanuit een van de selected. Ik weet nu nog niet wie ze gaat kiezen, maar ik heb twee mannen in gedachten die het zouden kunnen worden.

Ik vind het voornamelijk heel erg fijn dat ik nu weet ook het verder gaat met het land en de castes. Dat heb ik eigenlijk al gezegd, maar ik ben blij dat ik nu weet hoe het verder gaat. En het is bovendien ook heel geloofwaardig gedaan, dus dat is tof.

Ik kan niet wachten op het volgende deel!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s