Home » Recensies: Boeken » Recensie: Erik of het klein insectenboek

Recensie: Erik of het klein insectenboek

Auteur: Godfried Bomans
Titel: Erik of het klein insectenboek
Genre: Jeugdliteratuur
Taal: Nederlands
Jaar: 1941
ISBN: 9789059652200
Aantal pagina’s: 143
Gelezen: Februari 2022
♥♥♥♥

Omslagtekst:

Het verschil tussen mensen en insecten is niet zo groot. Dat ontdekt Erik Pinksterbloem als hij op een nacht een schilderij boven zijn bed in stapt. Hij komt terecht in een avontuurlijke, magische wereld van insecten die zich net als mensen gedragen. Op hun beurt willen alle insecten meer weten over de rare tweevoeter die ineens uit de lucht komt vallen en alles over hun gewoontes lijkt te weten. 

Recensie:
Omdat ik in het begin van het jaar besloot om Anna Karenina te gaan lezen, loop ik nu nog wat boeken achter op mijn reading challenge. Dus ik vond het tijd om wat dunne boekjes uit mijn kast te halen. Van die boeken die er al een hele tijd staan, ongelezen, en die nu wel een snelle boost op mijn leeschallenge bieden.

Erik of het klein insectenboek was ooit een cadeautje van de bibliotheek van Nederland Leest en staat sindsdien ongelezen in mijn kast. Het verhaal is best wel Alice in Wonderland achtig maar toch heb ik het nooit eerder opgepakt en wel om de reden dat ik, in tegenstelling tot Erik, absoluut niet van kleine kriebelbeestjes hou.

Het bleek toch best een leuk boekje. Het verhaal is fantasierijk en dromerig en ook nog best leerzaam. Het deed me ook wel denken aan De Kleine Johannes van Frederik van Eeden, al is het zo lang geleden dat ik die gelezen heb dat ik eigenlijk niet kan zeggen waarom…

Ik vond het ook heel leuk dat in deze geschenkuitgave de verschillende voorwoorden van verschillende edities te lezen zijn.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s