Home » Recensies: Boeken » Recensie: Pobeda 1946

Recensie: Pobeda 1946

Auteur: Ilmar Taska
Titel: Pobeda 1946
Genre: Historische fictie
Taal: Nederlands
Jaar: 2016
ISBN: 9789491737619
Aantal pagina’s: 298
Gelezen: Februari 2022
♥♥♥

Omslagtekst:

1946. Het ijzeren gordijn verdeelt Europa. Estland is een westelijke provincie van de Sovjet Unie geworden. De ogen en oren van de geheime dienst zijn overal aanwezig. Een zesjarige jongen is zich daar niet van bewust als hij in de fascinerende, nieuwe Pobeda stapt. Zo valt hij in de handen van de geheime dienst en wordt genadeloos gemanipuleerd. In zijn naïviteit verraadt hij zijn vader die in het verzet zit. Als zijn moeder dan ook nog verdwijnt is hij in het totalitaire systeem helemaal op zichzelf aangewezen.

Recensie:
Wederom een boek dat zich afspeelt in Estland (bespeuren jullie al een thema?) maar dit keer is de geheime dienst het onderwerp. Een kleine jongen is onder de indruk van een nieuwe auto en gaat maar al te graag mee wanneer zijn eigenaar hem een ritje aanbiedt. De jongen kletst honderduit maar wat hij niet weet, is hoe erg hij zijn familie in gevaar brengt.

Ik vond dit een erg mooi en tragisch boek. Het laat heel goed zien hoe de geheime dienst er niet van terugdeinst om kleine kinderen in te zetten en te misbruiken om hun doelen te bereiken. Een verraad van onschuld, terwijl het kind zelf niks in de gaten heeft.

Het boek leest vlot en is erg spannend, en daardoor moeilijk weg te leggen. Het is een zwaar onderwerp maar het is goed geschreven, waardoor je als lezer helemaal meegevoerd wordt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s