Home » Recensies: Boeken » Recensie: The lost apothecary

Recensie: The lost apothecary

53288434

Auteur: Sarah Penner
Titel: The Lost Apothecary
Genre: Historische fictie
Taal: Engels
Jaar: 2021
ISBN: 9780778311010
Aantal pagina’s: 301
Gelezen: December 2021
♥♥♥♥

Omslagtekst:
A female apothecary secretly dispenses poisons to liberate women from the men who have wronged them – setting three lives across centuries on a dangerous collision course.

Rule #1: The poison must never be used to harm another woman.
Rule #2: The names of the murderer and her victim must be recorded in the apothecary’s register.

One cold February evening in 1791, at the back of a dark London alley in a hidden apothecary shop, Nella awaits her newest customer. Once a respected healer, Nella now uses her knowledge for a darker purpose – selling well-disguised poisons to desperate women who would kill to be free of the men in their lives. But when her new patron turns out to be a precocious twelve-year-old named Eliza Fanning, an unexpected friendship sets in motion a string of events that jeopardizes Nella’s world and threatens to expose the many women whose names are written in her register.

In present-day London, aspiring historian Caroline Parcewell spends her tenth wedding anniversary alone, reeling from the discovery of her husband’s infidelity. When she finds an old apothecary vial near the river Thames, she can’t resist investigating, only to realize she’s found a link to the unsolved “apothecary murders” that haunted London over two centuries ago. As she deepens her search, Caroline’s life collides with Nella’s and Eliza’s in a stunning twist of fate – and not everyone will survive. 

Recensie:
Dit was echt een heel goed boek! Ik heb hem gevraagd en gekregen voor kerst en in één dag uitgelezen in de readathon op 29 december.

Het verhaal is spannend en origineel en er zit een kaart van Londen in 1791 in, wat ook al supertof is. De verhaallijn van Nella, de apothecaris die vergif maakt en verkoopt, vond ik het meest spannend, maar de tweede verhaallijn, over Caroline die zich in het nu afspeelt, wordt gaandeweg ook steeds beter. Ik vind het erg goed hoe de verhalen op een gegeven moment samenkomen en hoe er wordt afgewisseld tussen verschillende vertelstemmen om de spanning op gang te houden.

Ik vond het een erg origineel verhaal en ben wel nieuwsgierig geworden naar de geschiedenis van vergif in 18e eeuws Londen. Het verhaal had zomaar echt gebeurd kunnen zijn, maar volgens mij is dat zelf niet het geval.

Een van de leukste boeken uit 2021, zeker een aanrader en met zo’n mooie cover ook echt een prachtige aanwinst in je boekenkast!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s