Home » Recensies: Boeken » Recensie: The afterlife of Holly Chase

Recensie: The afterlife of Holly Chase

33843251. sy475

Auteur: Cynthia Hand
Titel: The afterlife of Holly Chase
Genre: Young Adult, hervertelling, kerstverhaal
Taal: Engels
Jaar: 2017
ISBN: 9780062318503
Aantal pagina’s: 400
Gelezen: Januari 2021
♥♥♥♥

Omslagtekst:
On Christmas Eve five years ago, Holly was visited by three ghosts who showed her how selfish and spoiled she’d become. They tried to convince her to mend her ways.
She didn’t.
And then she died.

Now she’s stuck working for the top-secret company Project Scrooge–as the latest Ghost of Christmas Past.

Every year, they save another miserly grouch. Every year, Holly stays frozen at seventeen while her family and friends go on living without her. So far, Holly’s afterlife has been miserable.

But this year, everything is about to change. . . .

Recensie:
Ik heb dit boek geluisterd via Storytel rond de kerst vorig jaar (en ergens compleet vergeten/geen tijd gehad om de recensie te schrijven).

Ik vond dit echt een hele leuke hervertelling van A christmas carol. We kennen het verhaal allemaal wel, of je nou de originele versie van Dickens hebt gelezen of de adaptatie van de Muppets hebt gezien, het verhaal van Ebenezer Scrooge die door drie geesten wordt bezocht op Kerstavond om ervoor te zorgen dat hij wat aardiger wordt, is bij iedereen wel bekend.

Deze adaptatie volgt een andere verhaallijn, namelijk die van Holly, die zelf door drie geesten bezocht is omdat ze zelf ook een scrooge was, en vervolgens stierf en in de rol van the ghost of Christmas past terecht is gekomen. Het verhaal van Ebenezer Scrooge was slechts het begin en sindsdien worden er ieder jaar over de hele wereld nare mensen bezocht met Kerst in de hoop dat ze hun gedrag veranderen en de wereld een klein beetje mooier maken.

Ik vond het een leuk en origineel verhaal. Holly was zeventien toen ze stierf en zal dat ook altijd blijven. De meeste scrooges die bezocht worden, zijn oud en dan doet Holly braaf haar werk. Maar niet dit jaar. Ze heeft het een beetje gehad met haar (after)leven en ziet het allemaal niet meer zo zitten. En dan wordt de nieuwe scrooge bekend gemaakt. Ze zullen hem de komende maanden gaan volgen om zo genoeg informatie te kunnen verzamelen, om hem tijdens kerstavond te overtuigen een beter mens te worden.

Holly wordt verliefd en dat brengt alles in de war. Als lezer denk je vrij snel te weten wat er gaat gebeuren, er worden allemaal lijntjes uitgezet waardoor je het einde al ziet aan komen. Alleen, dat gebeurt niet. Het zijn allemaal rode haringen en het daadwerkelijke einde is een stuk origineler.

Ik vond het echt een leuk, origineel kerstverhaal dat ik zeker kan aanraden.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s