Home » Recensies: Boeken » Recensie: The little Paris patisserie

Recensie: The little Paris patisserie

37934365. sy475

Auteur: Julie Caplin
Titel: The little Paris Patisserie
Serie: Romantic escapades #3 (maar afzonderlijk te lezen)
Genre: Romance novel, chicklit
Taal: Engels
Jaar: 2018
ISBN: 9780008259785
Aantal pagina’s: 448
Gelezen: Oktober 2021
♥♥

Omslagtekst:
As the youngest of four, Nina Hadley has always had her big brothers telling her what to do. So, when she’s given the chance to move to Paris and help run a patisserie course, she can’t say au revoir quick enough!

There’s just one problem: high-flying chef Sebastian Finlay is the owner of the patisserie. He’s also her brother Nick’s best friend – and the man she has secretly been in love with since forever.

Amongst the mouth-wateringly delicious eclairs and delicate macaroons, Nina’s culinary creations aren’t the only tempting thing she’s working with…

Recensie:
Ik kocht en las dit boek voor onderzoek naar boeken die zich in Parijs afspeelden. En zoals jullie weten ben ik een sucker voor mooie covers. En deze is wel echt een plaatje. Maar wederom blijkt dat een cover lang niet alles zegt…

Meestal zijn mijn standaarden al niet zo hoog voor romantische boeken. Je leest ze omdat je gewoon even ergens anders wil zijn, een feel-good verhaal dat niet per se goed of origineel hoeft te zijn, omdat dat niet de reden is dat je het boek leest. Je wil niet per se weggeblazen worden, maar gewoon even ontsnappen naar een bakkerij in Parijs.

Het verhaal is prima genoeg. Nina gaat naar Parijs om haar childhood crush te helpen met een pattiserie cursus, omdat hij zijn been gebroken heeft en hulp nodig heeft. Ik vond alle stukjes over patisserie, Parijs en bekende Parijse zaakjes zoals Laduree erg leuk, ook omdat het de setting echt gebruikt in plaats van dat het zich er alleen maar afspeelt.

Mijn voornaamste probleem met dit boek, is dat het niet goed geschreven is. Er zitten veel kromme zinnen en verkeerd geschreven woorden in (“I never thought I would live aboard”) en dat is gewoon slordig. Alsof de editor heeft zitten slapen. Daarnaast zit er veel herhaling en veel gezeur in van Nina’s kant, zodat je als lezer echt snel zoiets hebt van: Nou weten we het wel, je hebt jezelf voor schut gezet en hij gaat je nooooooooit waarderen. Terwijl je als lezer echt wel weet hoe dit boek gaat eindigen.

Ik hoop dat ik nog wat boeken tegen ga komen die zich in Parijs afspelen die beter zijn dan deze. Ik heb ook nog een ander boek staan uit deze serie, die zich afspeelt in IJsland, en ik hoop dat die een andere editor had en beter is. We gaan het zien…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s