Home » Recensies: Boeken » Recensie: Ten thousand doors of January

Recensie: Ten thousand doors of January

43521657

Auteur: Alix E. Harrow
Titel: The ten thousand doors of January
Genre: Historische fictie, magisch realisme
Taal: Engels
Jaar: 2019
ISBN: 9780316421997
Aantal pagina’s: 374
Gelezen: Maart 2021
♥♥♥♥♥

Omslagtekst:
In a sprawling mansion filled with peculiar treasures, January Scaller is a curiosity herself. As the ward of the wealthy Mr. Locke, she feels little different from the artifacts that decorate the halls: carefully maintained, largely ignored, and utterly out of place.

Then she finds a strange book. A book that carries the scent of other worlds, and tells a tale of secret doors, of love, adventure and danger. Each page turn reveals impossible truths about the world and January discovers a story increasingly entwined with her own. 

Recensie:
Soms koop je boeken vanwege de cover. Ik zag hem op werk liggen en toen móest ik hem hebben, dus ik kocht hem samen met (onder andere) the once and future witches van dezelfde auteur, die ook al zo’n prachtige cover had! Die las ik eerder en ik was er al helemaal weg van en ik hoopte dat Ten thousand doors of January net zo mooi zou zijn. En dat was hij zeker!

Dit boek is echt een aanrader voor fans van Erin Morgenstern’s The Starless Sea.

Dit boek is prachtig geschreven. Als lezer zit je direct in het verhaal en het is moeilijk om het boek weg te leggen. Aan de andere kant is het zó’n goed boek dat je hem ook weer niet te snel uit wil lezen, omdat je niet wil dat het voorbij is (al is dit wel typisch zo’n boek dat je opnieuw en opnieuw en opnieuw kunt lezen en er telkens andere dingen uit haalt).

Ik hou van de schrijfstijl. Ik bleef telkens stukjes aan mijn vriend voorlezen omdat het boek zo prachtig poëtisch is geschreven.

Maar daarnaast heeft het ook echt een goed verhaal. Het begint misschien niet super origineel, met een geheime deur die naar een mysterieuze plek leidt (zo veel verhalen beginnen met deuren) maar al snel heeft de auteur de deuren zich eigen gemaakt en er een prachtig, sterk, origineel verhaal van gemaakt. Alles komt op een gegeven moment samen, net zoals bij the once and future witches en ik heb genoten van iedere pagina van dit boek ♥

Wanneer mag ik hem herlezen?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s