Home » Recensies: Boeken » Recensie: One of us is lying

Recensie: One of us is lying

32571395Auteur: Karen M. McManus
Titel: One of us is lying
Genre: YA, contemporary, thriller, whodunnit
Taal: Engels
Jaar: 2017
ISBN: 9781524714680
Aantal pagina’s: 361
Gelezen: Juli 2018
♥♥♥♥

Omslagtekst:
The Breakfast Club meets Pretty Little Liars, One of Us Is Lying is the story of what happens when five strangers walk into detention and only four walk out alive. Everyone is a suspect, and everyone has something to hide.
Pay close attention and you might solve this.
On Monday afternoon, five students at Bayview High walk into detention.
Bronwyn, the brain, is Yale-bound and never breaks a rule.
Addy, the beauty, is the picture-perfect homecoming princess.
Nate, the criminal, is already on probation for dealing.
Cooper, the athlete, is the all-star baseball pitcher.
And Simon, the outcast, is the creator of Bayview High’s notorious gossip app.
Only, Simon never makes it out of that classroom. Before the end of detention, Simon’s dead. And according to investigators, his death wasn’t an accident. On Monday, he died. But on Tuesday, he’d planned to post juicy reveals about all four of his high-profile classmates, which makes all four of them suspects in his murder. Or are they the perfect patsies for a killer who’s still on the loose?
Everyone has secrets, right? What really matters is how far you would go to protect them.”


Recensie
Ik heb dit boek geluisterd via Storytel. Ik kwam het tegen bij de bieb en toen ik op pagina één keek, werd ik gelijk het verhaal ingezogen en wilde ik eigenlijk gelijk verder lezen. Dat ging niet, maar ik zocht wel gelijk het luisterboek op zodat ik op de weg terug naar huis naar het verhaal kon luisteren.

Ik vond dit verhaal heel spannend. De personages lijken in eerste instantie heel cliché, zoals je ook al kan zien in de omslagtekst. Wanneer het verhaal vordert, blijkt echter dat ze niet zo stereotiep zijn als ze in het begin lijken. Dat vond ik goed uitgewerkt. Daarnaast leef je echt met ze mee. In het begin van het verhaal moet iedereen nablijven, de vier hoofdpersonen en Simon. Simon overlijdt plotseling in de strafklas en de vier hoofdverdachten zijn onze personages. Alle personages vertellen het verhaal vanuit hun perspectieven; er zijn dus vier verhaallijnen. Daardoor krijg je inzicht hun gedachten en gevoelens en ga je zelf steeds weer twijfelen wie het nu gedaan heeft.

Dat is de focus van het verhaal: wat is er precies met Simon gebeurt en wie is de schuldige. Het verhaal is spannend omdat je telkens op het verkeerde been gezet wordt en je je niet kan voorstellen dat een van de personages er iets mee te maken heeft. Maar dan wordt er weer iemand verdacht, dan komen er nieuwe dingen aan het licht waardoor je toch anders naar ze gaat kijken.

Ik ga razendsnel door dit verhaal heen. Het einde en de onthulling zag ik -helaas- wel eerder aankomen, maar niet heel ver van te voren dus dat was niet heel erg storend.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s