Home » Recensies: Boeken » Recensie: Pretties

Recensie: Pretties

267008Auteur: Scott Westerfeld
Titel: Pretties
Serie: Uglies #2
Genre: YA, dystopie
Taal: Engels
Jaar: 2005
ISBN: 9781416917298
Aantal pagina’s: 370
Gelezen: November 2017
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Tally has finally become ‘pretty’. Her looks are beyond perfect, her clothes are cool, her boyfriend’s gorgeous, and she’s completely popular. It’s everything she’s ever wanted. But beneath all the fun is a nagging feeling that something’s wrong.

Recensie:
Dit is het tweede deel van de serie Uglies, waarvan ik het eerste deel op het boekenfestijn tegen kwam. Het leek me zo’n toffe serie en dat was het ook, dus ik ik moest snel ook de rest van de serie hebben.

Dit tweede deel gaat verder met dezelfde verhaallijn als deel één en ik blijf het een goed plot vinden, mensen die op hun zestiende verjaardag ‘pretty’ gemaakt worden zodat er geen onderscheid meer gemaakt kan worden op hoe je eruit ziet. De setting is ook erg sterk en geloofwaardig, alsof je zelf in deze wereld zit. Dit deel gaat goed verder en laat geen gaten vallen tussen de twee delen. Ik vond het erg leuk om verder te lezen en het verhaal is net zo spannend als deel één.

Wel was het einde voorspelbaar en dat vond ik zonde. Het voelt een beetje alsof we in een soort loop terecht komen, waarin dezelfde problemen telkens terugkeren.

In ieder geval, ik ben wel razend nieuwsgierig naar deel drie. Eens tijd zoeken om ook die binnenkort te lezen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s