Home » Recensies: Boeken » Recensie: De verboden rivier

Recensie: De verboden rivier

27153931Auteur: Chigozie Obioma
Titel: De verboden rivier
Originele titel: The fishermen
Genre: 
Literatuur
Taal: Nederlands
Jaar: 2015
Uitgeverij: De Geus
ISBN: 9789044534771
Aantal pagina’s:
314
Gelezen:
April 2017
♥♥♥

Omslagtekst:
In een stad in Nigeria ontsnappen vier broers aan het strenge toezicht van hun vader. Ze gaan vissen in de rivier die voor alle dorpelingen verboden is. Daar doet een dorpsgek hun een vreselijke voorspelling: Ikenna, de oudste broer, zal door een visser vermoord worden. Deze voorspelling zet de band tussen de broers op het spel en ontketent een aantal tragische gebeurtenissen van haast mythische proporties.

Recensies:
Dit was een van de boeken die ik op stage had uitgekozen. Iedere maand kreeg ik twee boeken mee naar huis die ik zelf mocht uitkiezen. Dit verhaal intrigeerde me en dus koos ik deze uit.

Het is een erg sterk verhaal dat gaat over voorspellingen en geloof. Het is een interessante setting, Nigeria (Obioma is dan ook een Afrikaanse schrijver) waar ik nog niet veel boeken over heb gelezen. Het is leuk om een keer een verhaal te lezen dat zich ergens anders afspeelt.

Ook het plot vond ik erg goed. Het gaat erover hoe je gek kunt worden van een voorspelling. Het verhaal gaat over mythen en bijgeloof en dat zijn onderwerpen die mij altijd wel aanspreken. Ik vond dit ook goed uitgewerkt.

Wel vond ik het verhaal een beetje voorspelbaar. Je kan eigenlijk zelf ook wel voorspellen waar het heen gaat. En hoewel ik het een leuk boek vond om te lezen, vond ik het niet heel bijzonder. De setting en plot waren interessant, maar daar bleef het bij. Hoe het verhaal zich ontwikkelt, de personages en de schrijfstijl, vond ik er niet uit springen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s