Home » Recensies: Boeken » Recensie: Nimona

Recensie: Nimona

19351043Auteur: Noelle Stevenson
Titel: Nimona
Genre: Young adult, graphic novel, comic
Taal: Nederlands
Jaar: 2015
ISBN: 9780062278234
Aantal pagina’s: 266
Gelezen: Oktober 2017
♥♥♥♥

Omslagtekst:
The graphic novel debut from rising star Noelle Stevenson, based on her beloved and critically acclaimed web comic, which Slate awarded its Cartoonist Studio Prize, calling it “a deadpan epic.”

Nemeses! Dragons! Science! Symbolism! All these and more await in this brilliantly subversive, sharply irreverent epic from Noelle Stevenson. Featuring an exclusive epilogue not seen in the web comic, along with bonus conceptual sketches and revised pages throughout, this gorgeous full-color graphic novel is perfect for the legions of fans of the web comic and is sure to win Noelle many new ones.

Nimona is an impulsive young shapeshifter with a knack for villainy. Lord Ballister Blackheart is a villain with a vendetta. As sidekick and supervillain, Nimona and Lord Blackheart are about to wreak some serious havoc. Their mission: prove to the kingdom that Sir Ambrosius Goldenloin and his buddies at the Institution of Law Enforcement and Heroics aren’t the heroes everyone thinks they are.

But as small acts of mischief escalate into a vicious battle, Lord Blackheart realizes that Nimona’s powers are as murky and mysterious as her past. And her unpredictable wild side might be more dangerous than he is willing to admit.

Recensie:
Ik had dit boek echt al een hele tijd om mijn to read lijst staan. Toen ik naar een beurs in Amsterdam ging waar een kraampje van BlossomBooks stond, kwam ik ‘m tegen voor een leuk prijsje, dus ik besloot hem mee te nemen. En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan, want dit boek is super tof!

Het is een young adult comic/graphic novel. Het lijkt op een stripverhaal met een held en een slechterik, maar het is heel anders dan je in eerste instantie zou denken. Het speelt echt met de conventies en clichés van het stripverhaal zoals we dat kennen, en dat vond ik heel leuk.

Het verhaal is heel leuk, spannend en ook nog eens grappig. Het liet me enkele keren hardop lachen. De personages zijn tof en goed uitgewerkt. Vooral Nimona vind ik een erg leuk personage.

De tekeningen passen echt bij het verhaal en zijn superleuk. Ik vond het leuk om dit boek te lezen en ik kan het ook iedereen aanraden!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s