Home » Recensies: Boeken » Recensie: Peter Pan

Recensie: Peter Pan

587293Auteur: J.M. Barrie
Titel: Peter Pan
Genre: jeugdliteratuur, classics, sprookjes
Taal: Engels
Jaar: 1911
ISBN: 9780140366747
Aantal pagina’s:
242
Gelezen: oktober 2016
♥♥♥

Omslagtekst:
The magical Peter Pan comes to the night nursery of the Darling children, Wendy, John and Michael. He teaches them to fly, then takes them through the sky to Never-Never Land, where they find Red Indians, wolves, Mermaids and… Pirates.

The leader of the pirates is the sinister Captain Hook. His hand was bitten off by a crocodile, who, as Captain Hook explains ‘liked me arm so much that he has followed me ever since, licking his lips for the rest of me’. After lots of adventures, the story reaches its exciting climax as Peter, Wendy and the children do battle with Captain Hook and his band.

Recensie
Er zijn van die verhalen die we allemaal wel in grote lijnen kennen. Peter Pan is er daar één van. Of het nou komt door Disney of Once Upon a Time, de personages en het verhaal zijn bekend. Ik kan me niet herinneren dat ik Peter Pan ooit eerder gelezen heb. Niet het originele verhaal, ten minste. Hij stond wel al een tijdje in mijn kast dus ik besloot me er eens aan te wagen.

Ik moet zeggen dat het me een beetje tegenviel. Peter is best wel vervelend en helemaal niet zo goedaardig, Wendy is bijzonder passief en Captain Hook is echt mega, mega evil. Goed, dat laatste hoort ook wel, wat dat betreft ben ik te veel beïnvloed door Once upon a time.

Het verhaal zelf is wel goed, het is een interessant plot. Veel van het originele verhaal kon ik me niet meer herinneren dus het was voor mij leuk om dat weer op te rakelen. Natuurlijk herinnerde ik me Neverland, The Lost boys, Captain Hook en de krokodil, maar veel van wat er nu eigenlijk gebeurde, wist ik niet meer. Het is leuk om dat te lezen.

Maar het verhaal leest ontzettend traag. Het is niet zo’n dik boek en het is een sprookjesachtig verhaal, dus dat verbaasde me. Het is ook nogal saai geschreven, afstandelijk, waardoor je zelf niet echt in het verhaal komt, en dat is jammer. Wat dat betreft kies ik denk ik toch liever voor de Disney film als ik het verhaal nog eens tot me wil nemen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s