Home » Recensies: Boeken » Recensie: Een fijne neus voor liefde

Recensie: Een fijne neus voor liefde

35651401Auteur: Stacey Lee
Titel: Een fijne neus voor liefde
Originele titel: The secret of a Heart Note
Genre: YA Romance
Taal: Nederlands
Jaar: 2017
ISBN: 9789402727500
Uitgeverij:
HarperCollins Holland
Aantal pagina’s:
352
Gelezen:  Augustus 2017
♥♥

Ik wil uitgeverij HarperCollins Holland graag bedanken voor dit recensie exemplaar!

Omslagtekst:
‘De meeste mensen weten niet dat liefdesverdriet naar bosbessen ruikt.’

Mimosa en haar moeder zijn de laatste aromateurs op aarde. Met behulp van hun uitzonderlijke reukvermogen kunnen ze liefdesdrankjes maken waarmee ze verliefde mensen helpen, en dus is ze voorbestemd voor een leven lang plukken, wieden en brouwen. Maar bovenal moet ze zorgen dat ze zelf nooit verliefd wordt, want dat zou haar sublieme reukvermogen schaden.

Als ze per ongeluk een elixer aan de verkeerde vrouw geeft – een onvergeeflijke fout die ze beslist niet aan haar moeder durft op te biechten! – loopt alles al snel uit de hand. Er is nog maar één manier om het goed te maken, en de enige die haar daarbij kan helpen is de zoon van de inmiddels zwaar verliefde vrouw.

Recensie:
Jullie weten wel dat romance niet echt mijn favoriete genre is. Maar ik vond de achterkanttekst van dit boek wel erg tof klinken, heel mysterieus en met drankjes maken enzo. Het deed me denken aan een bordspel dat ik al langere tijd wil hebben genaamd the perfumer. 

Anyway, ik vond het concept dus erg tof. De enige aromateurs die liefdesdrankjes kunnen maken – maar niet zomaar liefdesdrankjes, want het is niet alsof je mensen behekst, eerder alsof je ze een handje helpt de ogen te openen naar iemand die ze in eerste instantie misschien niet zagen. En dan mag hun eigen hart bepalen of ze verliefd worden of niet. Leuk concept, goed uitgedacht ook en ik vond het origineel.

Wat ik sterk vond aan dit verhaal, naast het concept, waren de personages. Die waren erg goed uitgewerkt en interessant. Daarnaast vond ik de geuren erg goed. Dat is dan ook wel de essentie van het verhaal, maar alles werd zo heerlijk omschreven dat ik zelf ook graag zou willen dat mijn neus zo goed werkte. But alas…

Ik vond verder de uitwerking wat jammer. Het plot was voorspelbaar. Als je de flaptekst leest, weet je eigenlijk al voor een groot deel hoe het verhaal verloopt. Daarnaast kon ik moeilijk in het verhaal komen, ik kon me niet echt met de hoofdpersoon identificeren omdat ze keuzes maakte die ik niet zou maken. Haar keuzes waren kinderlijk – ze maakt een fout maar no way dat ze dat aan haar moeder gaat vertellen, haar moeder die alles binnen een paar seconden waarschijnlijk op zou kunnen lossen. In plaats daarvan gaat ze zelf een oplossing zoeken, want uiteraard veel minder goed werkte. Kinderlijk om je fouten niet te durven toegeven en ook wederom niet erg origineel. Ik geloof dat dit het plot is van vele kinderboeken. En dat terwijl dit YA is.

Ik geef dus twee sterren aan dit boek. Ik vond het concept erg leuk, en de personages en geuren zijn goed uitgewerkt, maar het verhaal zelf wat minder.

Advertentie

2 thoughts on “Recensie: Een fijne neus voor liefde

  1. Jammer dat het tegenviel, want het idee klinkt mooi. Het doet me denken aan een verhaal in ‘De stad en de tijd’ van Jonathan Robijn, waarin een parfumeur voor ieder een parfum op maat weet te maken. Heerlijk om te lezen! En natuurlijk denk ik aan ‘Het parfum’ van Patrick Süskind. Ken je dat?

    • Oh hey, dat is een goeie! Die van Jonathan Robijn ken ik niet, maar ik heb ‘het parfum’ wel al een tijdje op mijn to read lijst staan. Misschien moet ik die binnenkort maar eens proberen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s