Home » Recensies: Boeken » Review: Miss Peregrine’s home for peculiar children

Review: Miss Peregrine’s home for peculiar children

9460487Auteur: Ransom Riggs
Titel: Miss Peregrine’s home for Peculiar Children
Genre: YA, mystery, paranormal
Taal: Engels
Jaar: 2011
ISBN: 9781594744761
Aantal pagina’s: 352
Gelezen: Juli 2016
♥♥♥♥

Omslagtekst
A mysterious island. An abandoned orphanage. A strange collection of curious photographs.

A horrific family tragedy sets sixteen-year-old Jacob journeying to a remote island off the coast of Wales, where he discovers the crumbling ruins of Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. As Jacob explores its abandoned bedrooms and hallways, it becomes clear that the children were more than just peculiar. They may have been dangerous. They may have been quarantined on a deserted island for good reason. And somehow—impossible though it seems—they may still be alive.

A spine-tingling fantasy illustrated with haunting vintage photography, Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children will delight adults, teens, and anyone who relishes an adventure in the shadows.

Review
Ik had de boektrailer van dit boek gezien en toen had ik al besloten dat ik het moest lezen. Inmiddels heb ik de hele serie al uit en de film al gezien, maar ik zag net dat ik deze recensie nog helemaal niet geschreven had. Het is maar goed dat ik altijd mijn gedachten over boeken op schrijf zodra ik een boek uit heb 🙂

Ik vond het enorm goed verhaal dat al heel sterk begint met de proloog. Ik geloof dat dat ging over de opa van Jacob die in de oorlog had gevochten en daardoor allerlei monsters zag. Ik was hier van onder de indruk, al is de betekenis wat misleidend. Als je het boek uit hebt moet je eigenlijk even terug gaan naar het proloog.

Anyway, het is een bijzonder origineel verhaal dat goed uitgewerkt is. De personages zijn goed doordacht en het verhaal houd je in zijn greep. Ik heb het boek in een dag uitgelezen en ik geloof dat ik daarna vrij snel naar de boekhandel ben gerend voor het volgende deel. Het is goed geschreven, prachtige stijl.

De foto’s zijn interessant. Ik ben nog niet eerder een boek tegengekomen waar op deze manier met foto’s omgegaan wordt. Ze voegen heel veel toe en maken het verhaal echt af. Het is anders dan een geïllustreerd boek, door de foto’s wordt je het verhaal ingetrokken en lijkt het allemaal waargebeurd te zijn.

Ik vond dit echt een heel tof boek. Als je hem nog niet gelezen hebt, doe het dan snel! 🙂

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s