Home » Recensies: Boeken » Review: The Shadow of the wind

Review: The Shadow of the wind

1232 Auteur: Carlos Ruiz Zafón
Titel: The shadow of the wind
Genre: Literatuur, historische fictie
Taal: Engels
Jaar: 2001
ISBN: 9780143034902
Aantal pagina’s: 487
Gelezen: Augustus 2016
♥♥♥♥♥

Omslagtekst
Barcelona, 1945: A city slowly heals in the aftermath of the Spanish Civil War, and Daniel, an antiquarian book dealer’s son who mourns the loss of his mother, finds solace in a mysterious book entitled The Shadow of the Wind, by one Julián Carax. But when he sets out to find the author’s other works, he makes a shocking discovery: someone has been systematically destroying every copy of every book Carax has written. In fact, Daniel may have the last of Carax’s books in existence. Soon Daniel’s seemingly innocent quest opens a door into one of Barcelona’s darkest secrets–an epic story of murder, madness, and doomed love.

Review
Dit is een boek waar ik voorafgaand heel veel goede dingen over had gehoord. Ik kwam hem een tijd geleden tegen Books4Life en ik besloot hem mee te nemen. Het duurde wel even voor ik hem ging lezen, en daar heb ik spijt van, want dit is wel echt een van de prachtigste boeken die ik vorig jaar gelezen heb.

Het is enorm goed uitgewerkt, het is een goed plot met een jongen die op zoek gaat naar de auteur van een boek dat zo veel voor hem betekent. We’ve all been there, haven’t we? Soms lees je een boek en dat is dan zo goed dat je alles van die auteur wilt lezen. Daniel gaat op zoek naar de auteur en komt een ander, misschien nog wel interessanter verhaal op het spoor, het verhaal van het leven van Julien Carax.

Ik vind het plot echt heel goed en interessant. Het is een vrij dik boek maar het is zo intrigerend dat je er in blijft doorlezen. Ik had het boek mee naar Castlefest en op een gegeven moment zat ik overdag in mijn tentje te lezen, in plaats van dat ik op het festival was. Dat zegt toch wel wat. Je raakt echt in de ban van dit boek, je wilt weten wat er is gebeurd. Daarnaast zitten er behoorlijk wat onverwachte plotwendingen in het verhaal, zodat je telkens op het verkeerde spoor gezet wordt.

Dit boek is echt een aanrader! Ik wil het nu al weer gaan herlezen…

Advertentie

2 thoughts on “Review: The Shadow of the wind

    • Zeker doen, het is een prachtig boek 🙂 Oh Castlefest is echt heel leuk! Ben je al wel eens naar gelijksoortige festivals geweest? (Elfia bijvoorbeeld?). Ik vind de sfeer altijd heel tof en er is goede muziek en leuke kraampjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s