Home » Recensies: Boeken » Review: Het verhaal van de Gelaarsde Poes

Review: Het verhaal van de Gelaarsde Poes

img_7229 Auteur: Beatrix Potter
Titel: Het verhaal van de Gelaarsde Poes
Genre: Jeugd
Taal: Nederlands
Jaar: 2016
Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051165777
Aantal bladzijden: 69
Gelezen: September 2016
♥♥♥

Omslagtekst:
Er was eens een lief, braaf zwart poesje…

Tenminste, dat denkt haar baasje. Wat ze niet weet, is dat Kitty er ’s nachts stiekem op uit gaat om te jagen! Helaas is onze harige vriendin geen erg goede jager en gaat er van alles mis tijdens haar strooptochten op het platteland. En dan ontmoet ze op een nacht de sluwste jager van allemaal: heer Vos!

Review:
Op facebook zag ik eerder al dat dit boek zou uitkomen en ik was gelijk enthousiast. Een nieuw boek van Beatrix Potter, die we natuurlijk allemaal kennen van Pieter Konijn (Peter Rabbit). Dit verhaal is al in 1914 geschreven, maar ze had geen tijd om er tekeningen bij te maken, dus het verhaal is nooit uitgebracht. In dit jaar tekent Quentin Blake, de illustrator van de bekende Roald Dahl boeken, de tekeningen erbij en komt het boek eindelijk uit.

Ik vind de ‘samenwerking’ tussen Beatrix Potter en Quentin Blake heel erg leuk. De verhalen van Pieter Konijn zijn tof en ik ben echt blij dat dit verhaal nu ook eindelijk uit is. Zeker omdat het een verhaal over een poes is. Want katten zijn zo leuk! (Ik heb toevallig vanochtend eindelijk onze kittens opgehaald en ze zijn zo lief! Ik wil het liefst de hele dag met ze knuffelen! <3)

Anyway, ik had het over het boek. Ik vind het dus heel erg leuk dat het verhaaltje over een poes gaat. En ze is ondeugend! Stiekem gaat ze erop uit om te gaan jagen. Maar op een andere manier dan je van katten gewend bent…

Het is een leuk, origineel verhaal. Ik dacht eerst dat het gerelateerd was aan het bekende sprookje ‘Puss in Boots’, maar dat is niet zo. Het is echt een eigen verhaal, een echte Beatrix Potter die eigenlijk niet in de verzameling mag ontbreken!

Dus, ik vond het een heel erg leuk verhaal, zeker leuk om voor te lezen aan kleintjes. Een verhaal over een ondeugend poesje. De tekeningen van Quentin Blake geven het verhaal net weer een ander beeld dan we gewend zijn, en dat is juist erg leuk! Al met al een heel erg leuk boek!

En wat nu nog leuker is… Voor wie het nog niet gezien had, ik mag 2 exemplaren van het boek weg geven! Dus wil je dit verhaal niet missen? (En dat wil je niet want zoals ik al zei, Beatrix Potter, Quentin Blake, katten, wat willen we nog meer?), doe dan mee aan mijn winactie. (klik!)

Advertentie

One thought on “Review: Het verhaal van de Gelaarsde Poes

  1. Door dit te lezen ben ik nog benieuwder geworden naar het verhaal, zeker omdat je schrijft dat het een eigen Beatrix Potter verhaal is (over een poes 😉 )! Jammer dat het haar niet meer is gelukt om er tekeningen bij te maken, maar super dat het op deze manier met een mooie samenwerking toch uitgegeven wordt en wij er van mogen genieten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s