Home » Recensies: Boeken » Review: Hoop

Review: Hoop

Auteur: 27810384Jacques Koch
Titel: Hoop
Genre: Literatuur
Taal: Nederlands
Jaar: 2015
Uitgeverij: De Geus
ISBN: 9789044535204
Aantal pagina’s: 224
Gelezen: november 2015
♥♥♥

Omslagtekst:
Richard is een onwillige handelaar in dubieuze afslankmiddelen die worstelt met zijn werk, zijn gezondheid en zijn relatie. Sophie is een opspraak geraakte televisiejournaliste die jaren geleden haar eigen carrière heeft verwoest.
Zij wil revanche. Hij wil succes. Twee mensen die een erg losse omgang hebben met de waarheid.
Als ze gaan samenwerken, verdwijnt het zicht op de werkelijkheid al snel in een waas van onschuldige fantasie en gevaarlijke leugens…

Review:
Ik las Hoop tijdens mijn stage bij de Geus. De auteur was al meerdere keren op bezoek gekomen en iedereen was ontzettend blij met dit boek, dus ik besloot het ook te lezen. Wat ook erg leuk is, ik heb een keer met de auteur gepraat, en hij blijft refereren aan zijn eigen boek. Makkelijk als je zo’n titel hebt, dan kun je gewoon zeggen: ‘Tsja, er is altijd nog hoop.’

Hoop is een fijn dun boekje dat lekker vlot doorleest. Het is goed geschreven, je houdt je aandacht erbij maar je leest wel snel. Het is een fijne schrijfstijl, niet te moeilijk maar recht door zee en dat leest erg lekker.

Ik weet eigenlijk niet zo heel veel meer over dit boek. Het verhaal zelf is niet bijster spannend, maar het houdt je er wel bij. Je blijft toch doorlezen, waardoor je het boek in een middagje wel uit hebt.

Dit boek deed me ook denken aan een ander boek van De Geus, namelijk Een kleine moeite van Hugo Blom.

Advertentie

One thought on “Review: Hoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s