Home » Showcases » Showcase Sunday

Showcase Sunday

IMG_5746
Hoi lieve lezers! Fijne dierendag! Zitten jullie vandaag lekker op de bank te lezen met een huisdiertje op schoot?
Ik heb deze week twee boeken gekocht die ik jullie wil laten zien. Het is wel allebei non-fictie. Ik ben namelijk eindelijk begonnen met nadenken wat ik voor mijn scriptie zou willen doen, en ik ben dus ook begonnen met zoeken naar geschikte boeken daarvoor. Wil je weten welke, lees dan verder!

Gekocht
Een land van waan en wijs: geschiedenis van de Nederlandse jeugdliteratuur Een docent van me raadde deze aan voor mijn zoektocht naar een scriptie onderwerp. Het enige wat ik wist, was dat ik iets met jeugdliteratuur wilde doen. Ik bestelde een land van waan en wijs  op bol.com en ben vervolgens urenlang beziggeweest met het lezen van de index (en dan natuurlijk bladeren wanneer ik daar iets interessants zag staan). Het is echt een heel gaaf boek! Zo’n beetje alle bekende kinderboeken die je je kunt bedenken worden hierin vernoemd. Het is echt een dikke pil, maar hij is fantastisch en ik denk dat ik er heel veel aan ga hebben.

1815778Ergens in dat boek werd Alice in verbazië genoemd. Jullie weten wel dat dit mijn favoriete boek aller tijden is en ook dit boekje moest ik dus hebben. Het zijn essays van Nicolaas Matsier, over wat er allemaal bij komt kijken als je Alice’s adventures in Wonderland vertaald naar het Nederlands. Hij was maar €5,- op bol.com, dus deze kon ik niet laten!

Goed, dat was eigenlijk alles voor deze week. Ik heb wel wat gelezen de afgelopen dagen. Ik heb wat we zien als we lezen uitgelezen. De recensie daarvan vind je hier. Ook las ik De versjes van Lars,  een bundel met korte gedichtjes. De recensie daarvan komt nog online. Momenteel ben ik nog steeds bezig ik the raw shark texts, al moet ik zeggen dat dat niet heel erg snel gaat. Wat wel snel gaat is Als de winter voorbij is van Thomas Verbogt. De recensie daarvan komt 15 oktober online, en als het lezen zo doorgaat, verwacht ik dat ik hem vanavond of morgen wel uit heb.

Hebben jullie nog leuke boeken gelezen deze week?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s