Home » Showcases » Showcase Sunday

Showcase Sunday

IMG_5746Hoi lieve lezers! Het is weer zondag, dus tijd om jullie weer een kijkje te geven in de uitbreidingen van mijn boekenkast, hihi. Let’s go!

Gekocht
IMG_5755 Kennen jullie books 4 life? Dat is een supertof tweedehands boekwinkeltje waar alle verdiensten naar het goede doel gaan. Er zit er al langere tijd eentje in Utrecht, dus ik besloot er eindelijk eens heen te gaan. En dat was een goed idee 🙂 Ik vond The shadow of the Wind van Carlos Ruiz Zafón, een boek dat ik al wel vaker vast gehad heb. Ik wil deze al een tijdje lezen en nu is hij eindelijk in mijn bezit 🙂
Ook ontdekte ik The timekeeper, geschreven door Mitch Albom; een naam die ik niet eerder heb gehoord, en ook de titel ken ik niet, maar toen ik de achterkanttekst las, besloot ik dat ik dit boek moest lezen:
“Banished for centuries, as punishment for trying to easure timethe inventor of the world’s first clock is finally granted his freedom, along with a mission: a chance to redeem himself by teaching two people the true meaning of time.”

Ik vind het echt heel leuk klinken, vinden jullie niet? Ik ben erg benieuwd naar dit boek.
IMG_5754
Ook kocht ik het boek verboden tijd van Sybren Polet. Jullie weten misschien wel dat ik best wel fan ben van Polet. Ik ben dus ook erg benieuwd naar dit verhaal. (Helaas geen achterkanttekst, dus ik kan jullie nog niet vertellen waar het over gaat. Ik weet het zelf eerlijk gezegd ook niet).

IMG_5756 Ik heb niet al deze boeken in één week gekocht hoor, don’t worry 😉
Deze twee boeken kocht ik via the book depository. Tijdens college. Oops. We hadden het over Virginia Woolf en haar book A room of one’s own,een boek over vrouwelijke auteurs en de denkbeeldige zus van Shakespeare, was iets dat we bespraken. Het boek komt vaker voorbij en ik had het nog steeds niet gelezen, dus ik besloot het meteen (letterlijk..) aan te schaffen. Ook kocht ik Cinder, een boek van Marissa Meyer. Het is het eerste deel in de Lunar Chronicles en ik heb er in boekblogwereld al veel goede dingen over gehoord. Ik heb het gevoel dat het een beetje op Splintered lijkt, en ik hoop echt dat dat klopt. In ieder geval ben ik erg benieuwd naar dit boek. Ook deze staat namelijk al een tijd op mijn to read lijst.

Geleend
Na Saramago’s de stad der blinden en de stad der zienden gelezen te hebben, besloot ik dat ik meer van hem wilde lezen. Van een vriendin leende ik Cain, een IMG_5751parodie op het Oude Testament. En het is hilarisch. En fantastisch. Ik ben nu al weg van dit boek.

IMG_5752 Gekregen
Ook ontving ik een aantal weken terug het boek Het duistere dal van auteur Thomas Willman. Ik wil Meridiaan uitgevers graag bedanken voor dit recensie exemplaar. Ik ben nog van plan hem uit te gaan lezen, maar ik ben er in begonnen en ik ben er nu nog niet echt fan van.

Zo, dat was het. Een goed gevulde showcase, vinden jullie niet? Volgende week zal hij dan ook wel wat minder goed gevuld zijn (althans, dat is te hopen voor mijn portemonnee), maar ik hou jullie op de hoogte 🙂

Hebben jullie nog leuke boeken gekocht deze week?

Advertentie

5 thoughts on “Showcase Sunday

  1. Oh, books 4 life ken ik helemaal niet, wat een leuk initiatief. De schaduw van de wind is erg goed – in het begin moest ik wennen aan het verhaal, maar Zafon heeft me uiteindelijk helemaal ingepakt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s