Home » Recensies: Boeken » Review: Het labyrint

Review: Het labyrint

Auteur: Eklund_Het-labyrint_lrSigge Eklund
Titel: Het Labyrint
Genre: Literatuur
Taal: Nederlands
Jaar: 2014
ISBN: 978904882158
Aantal bladzijden: 335
Gelezen: December 2014
♥♥♥

Ik wil de leesclub Een perfecte dag voor literatuur en uitgeverij Meridiaan bedanken voor dit recensie exemplaar!

Achterkanttekst:
Vier volwassenen, één ontvoerd meisje. Maak kennis met Asa, de wanhopige moeder die alles doet om haar verdwenen kind te vinden, en Martin, de overspelige echtgenoot, tevens hoofdverdachte. Voor collega Tom is Martin een held, hij doet alles om in dienst gunst te komen. En hoe past Katja, de schoolverpleegkundige, in dit verhaal?
Het labyrint is een puzzel vanuit vier perspectieven die stukje bij beetje onthult hoe het vier mensen vergaat uit de meest nabije ogeving van de grote afwezige in het verhaal: het spoorloos verdwenen meisje zelf.

Review
Excuses voor het zo laat plaatsen van deze recensie. Hij had eigenlijk al veel eerder online moeten komen, maar wegens tijdgebrek is dit me niet gelukt.

Ik vond het een goed boek. Zoals de achterkant al vermeld, het verhaal is één grote puzzel. Dingen die totaal niets met elkaar te maken lijken te hebben op het eerste gezicht, blijken grote aanwijzingen te zijn naar wat er nu eigenlijk gebeurd is. De levens van de verschillende personages zijn zo ontzettend verweven, al weten de mensen dat zelf niet. Iedereen heeft met elkaar te maken, terwijl ze elkaar misschien niet eens kennen. Vaak komt de vraag op tijdens het lezen ‘wat heeft dit er nou weer mee te maken’, maar uiteindelijk blijkt dat het toch relevant is en dat ieder detail dat in het boek gegeven wordt, een aanwijzing is. Ik vind het erg leuk hoe dit alles in elkaar verweven is.

Wat ik ook interessant vind, is dat het eigenlijk niet eens zoveel uit maakt wat er nu met Magda, het verdwenen meisje, is gebeurd. Het gaat er niet om waar ze is of wat er op 3 mei, de dag dat ze verdween, is gebeurd, maar de focus ligt juist op de mensen om haar heen. Hoe gaan zij er mee om, wat is hun rol en wat is hun verhaal?

Het boek vertelt dus eigenlijk vier verhalen, die, zoals ik al zei, met elkaar verweven zijn. Dat Magda verdween is alleen maar de trigger die zorgt dat het verhaal gaat lopen.

Ik vind het een goed geschreven boek. Het leest snel en het is spannend, zodat je per se door wilt lezen. Het verhaal zorgt er wel voor dat je je aandacht er bij houdt, en dat vind ik goed.

Toch is het niet echt een bijzonder boek, vandaar dat ik het ‘maar’ 3 sterren geef, en niet hoger, ook al ben ik er vrij positief over. Het is een boek dat ik één keer lees, maar waarschijnlijk niet vaker. Wel zou ik het aanraden als iemand een heerlijk luchtig boek wil lezen, wat spannend is, maar niet al te moeilijk.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s