Home » Recensies: Boeken » Recensie: Aristotle & Dante discover the secrets of the universe

Recensie: Aristotle & Dante discover the secrets of the universe

12000020Auteur: Benjamin Alire Sáenz
Titel: Aristotle & Dante discover the secrets of the universe
Genre: YA
Taal: Engels
Jaar: 2012
ISBN: 9781442408920
Aantal pagina’s: 359
Gelezen: November 2018

Omslagtekst:
Aristotle is an angry teen with a brother in prison. Dante is a know-it-all who has an unusual way of looking at the world. When the two meet at the swimming pool, they seem to have nothing in common. But as the loners start spending time together, they discover that they share a special friendship—the kind that changes lives and lasts a lifetime. And it is through this friendship that Ari and Dante will learn the most important truths about themselves and the kind of people they want to be.

Recensie:
Ugh waar moet ik beginnen. Iedereen is zo verliefd op dit boek en ik snap daar echt helemaal niks van. Het mooiste aan dit boek is nog wel de cover…

Iedereen was dit boek aan het hypen en toen een vriendin van me hem weg wilde doen, vroeg ze of ik hem wilde lezen. Het verhaal klonk best okay, en de cover was pretty, en iedereen is hier dol op, dus waarom niet. Ik wilde het toch nog lezen.

Het verhaal begint redelijk okay, twee jongens worden vrienden. Het verhaal gaat vervolgens over hun vriendschap en krijgt een lgbtq wending. Prima, dat kun je ook al wel raden als je de omslagtekst leest en de genre aanduidingen. Het hele verhaal is matig geschreven, het heeft niet echt vaart of een plot en was naar mijn mening wat langdradig. Ik vond het best wel saai af en toe, maar ik las verder omdat ik wilde weten waar het heen ging.

Ik wil hier geen spoilers geven. Ik weet dat dit een populair boek is en niet iedereen van jullie zal hem al gelezen hebben. Maar ik ben niet oké met hoe de relatie van Ari en Dante zich ontwikkelde. Ik heb op goodreads een recensie staan waarin ik uitleg wat ik precies niet oké vind, met spoilers.

Wat ik wel nog wil zeggen is dat ik de namen heel stom vind. Dat je je kind Dante noemt omdat je fan bent van literatuur, okay, beetje raar, maar prima. Dat je je kind Aristoteles noemt naar een verre oom, ook prima. Maar hoe groot is de kans dat als je een van deze namen hebt, je iemand tegenkomt met de andere naam. Super ongeloofwaardig. Ik begreep ook eerst helemaal niet waar dit boek over ging. Ik dacht dat het een soort filosofieachtige tekst zou worden (zoals De wereld van Sofie), maar de namen zijn enkel en alleen gekozen om interessant over te komen. Als de hoofdpersonages Bill en Tom hadden geheten, en de titel was ‘Bill and Tom discover the secrets of the universe’, dan had niemand verder omgekeken naar dit boek.

Anyway, dit boek krijgt echt maar één ster van me. Het was echt niks. Het ging niet om een relatie, maar meer om peer pressure, als je het mij vraagt. Ik zou deze zeker afraden. En mocht je een goed verhaal willen lezen, lees dan What if it’s us (klik), want die is echt fantastisch.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s