Home » Recensies: Boeken » Recensie: In mijn mand

Recensie: In mijn mand

Auteur: Lieke Marsman
Titel: In mijn mand
Genre: Poëzie
Taal: Nederlands
Jaar: 2021
ISBN: 9789083095356
Aantal pagina’s: 64
Gelezen: Februari 2022
♥♥♥♥

Omslagtekst:
In mijn mand, de derde bundel van Lieke Marsman, behandelt de grootste thema’s die het menselijke bestaan kenmerken: de waarde van het leven en de plek van de dood in een mensenleven. Hoe leef je met een levensbedreigende ziekte? Hoe verandert dat je blik op de wereld, op wat van waarde is, op wat je je herinnert en het verloop van de tijd? En hoe verhoud je je tot de wereld in dergelijke omstandigheden? Trek je je eruit terug, of laat je je juist gelden en houd je die wereld een spiegel voor? Lieke Marsman kiest resoluut voor het laatste. 

Recensie:
Afgelopen jaar was een van de uitjes die we gelukkig wel nog hebben kunnen doen, de Nacht van de Poëzie, en het was weer fantastisch. Goede dichters, leuke entr’actes en een geweldige sfeer van: we mogen weer! (voordat alles weer dichtging). Ik ga ieder jaar en laat me altijd verrassen door de dichters, om vervolgens hun bundels te kopen als ze me geraakt hebben. Een van de bundels die ik kocht dit jaar was in mijn mand van Lieke Marsman.

Dichtbundels recenseren vind ik altijd wel lastig, want om er echt iets zinnigs over te kunnen zeggen, moet je ze eerst helemaal uitpluizen. En dat heb ik (nog) niet gedaan bij deze bundel, hoewel er ongetwijfeld veel in zit. Wat leuk is, is dat in een van de gedichten daarover wordt gesproken. De literatuurcritici en -wetenschappers die dingen zien in gedichten die er, volgens de dichter zelf, helemaal niet in zitten. Ik kan hier een relaas gaan houden over Roland Barthes, maar ik hou me in, het was in ieder geval erg leuk om te lezen in een gedicht, het voelde erg meta.

Dit boekje zit vol met gedichten die je heel graag voor wil lezen omdat ze zo treffend zijn, en dat heb ik dan ook met liefde af en toe gedaan.

Een erg sterke bundel met gedichten die je aan het denken zetten, zeker een aanwinst in mijn boekenkast!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s