Home » Recensies: Boeken » Recensie: Scythe

Recensie: Scythe

28954189

Auteur: Neal Shusterman
Titel: Scythe
Genre: Young Adult, dystope
Taal: Engels
Jaar: 2016
ISBN: 9781442472433
Aantal pagina’s: 435
Gelezen: Januari 2022
♥♥♥♥


Omslagtekst:
A world with no hunger, no disease, no war, no misery: humanity has conquered all those things, and has even conquered death. Now Scythes are the only ones who can end life—and they are commanded to do so, in order to keep the size of the population under control.

Citra and Rowan are chosen to apprentice to a scythe—a role that neither wants. These teens must master the “art” of taking life, knowing that the consequence of failure could mean losing their own.

Scythe is the first novel of a thrilling new series by National Book Award–winning author Neal Shusterman in which Citra and Rowan learn that a perfect world comes only with a heavy price.

Recensie:
Ik las eerder al een boek van Neal Shusterman over een dystopische wereld dat ik erg goed vond, namelijk Dry. Toen ik Scythe ineens overal tegenkwam, met een cover die gelijk de aandacht trok, moest ik hem ook gelijk lezen. Dus ik kocht hem van een boekenbon die ik kreeg voor Kerst en niet veel later had ik het boek uit.

Het verhaal is razend spannend en als lezer zit je er gelijk in vanaf de eerste pagina. De wereld is interessant, de mensheid is zo geëvolueerd dat alles overwonnen is, ziektes, oorlogen, zelfs de dood bestaat niet meer. Maar omdat de wereld anders wel erg vol wordt, zijn er Scythes, en zij zijn de enige die mensen kunnen doden, een heilige taak waarvan iedereen weet dat het nodig is. De scythes worden dan ook met respect behandeld, al kan dat ook zijn omdat de mensen bang zijn om gedood te worden.

De wereld zit goed in elkaar en alles is goed uitgewerkt. Als lezer is het alsof je er zelf bent en de keuzes die gemaakt zijn waardoor deze wereld tot stand gekomen is, lijken ook logisch. Het enige wat ik niet begreep was de term ‘turning a corner’, die veel gebruikt werd om iemands leeftijd aan te duiden. Dit werd niet uitgelegd en dat vond ik wel storend, maar dat is eigenlijk het enige minpunt.

Zoals het een goede dystopie betaamt, zitten er ook genoeg dingen in het boek om over na te denken. Wat is de betekenis van leven als het oneindig is, bijvoorbeeld, maar ook nog talloze andere vraagstukken komen aan bod en zetten de lezer aan het denken.

Ik vond hem echt erg goed, een razend spannend verhaal, goed uitgewerkt en met genoeg stof tot nadenken. Aanrader!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s