Home » Recensies: Boeken » Recensie: The lady’s guide to petticoats and piracy

Recensie: The lady’s guide to petticoats and piracy

37880094

Auteur: Mackenzi Lee
Titel: The lady’s guide to petticoats and piracy
Serie: Montague Siblings #2
Genre: Young Adult Historische Fictie, LGBTQ+
Taal: Engels
Jaar: 2018
ISBN: 9780062795328
Aantal pagina’s: 450
Gelezen: Januari 2022
♥♥♥♥

Omslagtekst:
A year after an accidentally whirlwind grand tour with her brother Monty, Felicity Montague has returned to England with two goals in mind—avoid the marriage proposal of a lovestruck suitor from Edinburgh and enroll in medical school. However, her intellect and passion will never be enough in the eyes of the administrators, who see men as the sole guardians of science.

But then a window of opportunity opens—a doctor she idolizes is marrying an old friend of hers in Germany. Felicity believes if she could meet this man he could change her future, but she has no money of her own to make the trip. Luckily, a mysterious young woman is willing to pay Felicity’s way, so long as she’s allowed to travel with Felicity disguised as her maid.

In spite of her suspicions, Felicity agrees, but once the girl’s true motives are revealed, Felicity becomes part of a perilous quest that leads them from the German countryside to the promenades of Zurich to secrets lurking beneath the Atlantic.

Recensie:
Ik heb echt genoten van het eerste deel van deze trilogie, die ik beluisterde via Storytel, en dus kon het tweede deel niet lang achterblijven! Gelukkig is de tweede net zo leuk!

In deel één was Monty de hoofdpersoon, in dit deel gaat het om zijn zusje Felicity. Ook zij is niet echt je traditionele likeable personage, maar ik kon me wel heel erg in haar vinden. Haar verhaal is een belangrijk thema in de geschiedenis, namelijk vrouwen in de wetenschap. Van Felicity wordt verwacht dat ze trouwt en een huisvrouw wordt, maar dat zijn niet haar dromen. Zijzelf wil les krijgen en arts worden, iets wat in de 18e eeuw als vrouw zo goed als onmogelijk was.

Ook dit boek is razend spannend en enorm leuk voorgelezen op Storytel. Het is grappig, maar het is ook een belangrijk onderwerp en ook dit boek is LGBTQ+ met een onderwerp wat niet vaak aan bod komt. Daarnaast vind ik het heel fijn dat dit eerder een karaktereigenschap is, dan het thema van dit boek.

Het is echt weer een achtbaan van een avontuur en ik heb er erg van genoten!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s