Home » Recensies: Boeken » Recensie: The northern lights lodge

Recensie: The northern lights lodge

41473520. sy475

Auteur: Julie Caplin
Titel: The northern lights lodge
Serie: Romantic escapades #4
Genre: Romance
Taal: Engels
Jaar: 2019
ISBN: 9780008323677
Aantal pagina’s: 400
Gelezen: December 2021
♥♥♥

Omslagtekst:
Escape to the cosiest little lodge in Iceland for love, log fires and the Northern Lights…
With a shattered heart and her career completely in tatters, Lucy needs to get away from her life in the UK. But, when she takes a job as hotel manager of the Northern Lights Lodge, she doesn’t quite expect to find herself in a land of bubbling hot springs and snowflake-dusted glaciers – and in the company of gorgeous Scottish barman, Alex.

Determined to turn her life around, Lucy sets about making the lodge the number one romantic destination in Iceland – even though romance is the last thing she wants. However, as Alex and Lucy grow closer under the dancing lights of the aurora, Lucy might just learn how to fall in love again…

Recensie:
Ik kocht dit boek toen ik nog van plan was naar IJsland af te reizen. Iets wat we nog steeds van plan zijn, want we hebben nog vouchers, maar wat door de pandemie niet door kon gaan. Dus ik had dit boek nog niet gelezen. Maar toen ging ik naar Parijs en kocht ik het deel uit deze serie dat zich daar afspeelde en ben ik aan het kijken naar Kopenhagen en ook daar is een deel van. Dus nu werd het toch wel tijd om dit boek eens uit de kast te pakken. De serie romantic escapades, waarvan dit het vierde deel is, is een serie standalone boeken waarin de hoofdpersoon om de een of andere reden een uitvlucht maakt naar een ander land of een andere stad. Ze zijn afzonderlijk te lezen, maar soms zitten er wel verwijzingen in naar eerdere delen.

Het deel dat zich in Parijs afspeelde, The little Paris patisserie, was niet veel soeps. Het boek bevatte veel slordigheden en dat vond ik storend. Ik was dus al erg bang voor dit boek dat zich in IJsland afspeelde, maar wilde hem wel lezen voor ik een beslissing maakte of ik het boek dat zich in Kopenhagen afspeelt ook zou aanschaffen.

Anyhoo, gelukkig is The northern lights lodge een stuk beter. Er zitten wel nog wat kleine foutjes in (rooves in plaats van roofs, bijvoorbeeld) maar ik vond het overall niet zo storend als het vorige deel.

Het verhaal vond ik leuk, er zit ook veel informatie in over IJsland, over de highlights, de huldufolk en bepaalde woorden en gezegdes die in het land veel voorkomen.

Ik vond hem in ieder geval erg leuk en een aanrader voor eenieder die van romantische boeken houdt en een reis wil maken naar IJsland.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s