Home » Recensies: Boeken » Recensie: De jongen, de mol, de vos en het paard

Recensie: De jongen, de mol, de vos en het paard

51522027. sx318

Auteur: Charlie Mackery
Titel: De jongen, de mol, de vos en het paard
Genre: Graphic Novel, filosofie
Taal: Nederlands
Jaar: 2020
ISBN: 9789026623844
Aantal pagina’s: 128
Gelezen: November 2021
♥♥♥♥♥

Omslagtekst:
‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy is een prachtig verhaal over vriendschap, liefde en jezelf zijn, poëtisch vertaald door Arthur Japin.

‘Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief,’ zei de jongen. ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden. De Nederlandse editie van ‘The Boy, the Mole, the Fox and the Horse’ is prachtig vertaald door Arthur Japin, waardoor de teksten nog dichterbij komen. Een moderne klassieker, die je kijk op het leven verandert.

Recensie:
Ik ben een beetje late to the party maar wat een tof boek is dit! Ik heb hem al van meerdere mensen aanbevolen gekregen, en nu snap ik waarom!

Het is echt een prachtig boek, met mooie tekeningen. Het doet me ook denken aan Winnie the Pooh, omdat het een kinderlijk verhaal lijkt waar veel filosofische boodschappen in zitten.

Het boek zit vol levenslessen en dingen om over na te denken, maar toch is het niet zwaar. Omdat veel is geschreven in een vraag-en-antwoord model, zijn het geen hele epistels, maar juist simpele antwoorden op moeilijke vragen. Zoals een kind ze zou kunnen beantwoorden. Je vraagt je als lezer af waarom wij als volwassenen dingen vaak veel ingewikkelder maken dan ze zijn.

Ik denk echt dat dit een heel fijn boek is om af en toe eens doorheen te bladeren, zeker als het even tegenzit.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s