Home » Recensies: Boeken » Recensie: Garden of Eden

Recensie: Garden of Eden

1519682

Auteur: Ernest Hemingway
Titel: Garden of Eden
Genre: Literatuur
Taal: Engels
Jaar: 1986
ISBN: 9780684188713
Aantal pagina’s: 247
Gelezen: Juni 2021
♥♥♥♥

Omslagtekst:
This is the story of a young couple on an extended honeymoon in Mediterranean France and Spain that culminates into a dangerous, erotic triangle with a younger woman. Hemingway reveals much of the tenderness and vulnerability usually obscured by his public image.

Recensie:
Ik heb al meerdere boeken gelezen van Hemingway, telkens omdat het zich afspeelde op een locatie waar ik naartoe ging, en hoewel ik de boeken vaak niet slecht vond, vond ik ze ook niet echt bijzonder. Garden of Eden is anders. Het is, tot nu toe, het beste boek dat ik van Hemingway heb gelezen.

Het verhaal gaat over David en Catherine die op huwelijksreis zijn. In het begin is alles goed en lieflijk, tot Catherine haar ware aard laat zien. Ze is jaloers, controlling en best wel van het padje af. Ze doet veel dingen in het boek die ronduit bizar zijn zodat je je als lezer afvraagt wat er mis met haar is.

Het is geen moeilijk boek om te lezen, maar er zitten veel diepere lagen in, zeker ook als je naar de titel kijkt. The Garden of Eden, het paradijs, waar eerst alles perfect lijkt te zijn maar waar steeds meer stukjes vanaf brokkelen.

Het is echt een boek dat erom vraagt om geanalyseerd te worden en waar je het nog lang over kunt hebben. Precies wat ik eigenlijk zou verwachten bij Hemingway, omdat hij toch wel een van de grote namen uit de Amerikaanse literatuur is. Ik zag nooit zo in waarom, maar met dit boek begin ik het toch wel te begrijpen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s