Home » Recensies: Boeken » Recensie: Dearly

Recensie: Dearly

50706476

Auteur: Margaret Atwood
Titel: Dearly
Genre: Poëzie
Taal: Engels
Jaar: 2020
ISBN: 9780063032491
Aantal pagina’s: 124
Gelezen: November 2021
♥♥♥♥

Omslagtekst:
In Dearly, Margaret Atwood’s first collection of poetry in over a decade, Atwood addresses themes such as love, loss, the passage of time, the nature of nature and – zombies. Her new poetry is introspective and personal in tone, but wide-ranging in topic. In poem after poem, she casts her unique imagination and unyielding, observant eye over the landscape of a life carefully and intuitively lived.

While many are familiar with Margaret Atwood’s fiction—including her groundbreaking and bestselling novels The Handmaid’s TaleThe TestamentsOryx and Crake, among others—she has, from the beginning of her career, been one of our most significant contemporary poets. And she is one of the very few writers equally accomplished in fiction and poetry.  This collection is a stunning achievement that will be appreciated by fans of her novels and poetry readers alike.

Recensie:
Ik ben fan van Margaret Atwood. Dat zij nog geen nobelprijs voor de literatuur gewonnen heeft, verbaast me ieder jaar weer. Ik heb al verschillende boeken van haar gelezen, en een paar jaar gelezen zelfs een lezing van haar bij mogen wonen, maar dit is pas de eerste dichtbundel die ik van haar las. Het gaat zeker niet de laatste zijn.

Ik vond hem echt heel sterk. De bundel bevat veel gedichten met duidelijke boodschappen, maar ook enorm veel beeldspraak en verwijzingen die erom vragen om uitgepluisd te worden. Precies zoals het een goede dichtbundel betaamd. Begrijpelijk, maar toch met een sterke diepere laag die om meer aandacht vraagt.

Het boek is een mix van serieuze gedichten met zware onderwerpen, zoals klimaatvervuiling, en wat meer grappige, silly gedichten, over weerwolven en aliens.

Ik vond hem erg sterk, en als je fan bent van poëzie, dan zou ik deze bundel zeker niet overslaan!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s