Home » Recensies: Boeken » Recensie: Heidi

Recensie: Heidi

20893529

Auteur: Johanna Spyri
Titel: Heidi
Genre: Jeugdklassieker
Taal: Engels
Jaar: 1880
ISBN: 9780147514028
Aantal pagina’s: 295
Gelezen: Mei 2021
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Orphaned Heidi lives with her gruff but caring grandfather on the side of Swiss mountain, where she befriends young Peter the goat-herd. She leads an idyllic life, until she is forced to leave the mountain she has always known to go and live with a sickly girl in the city. Will Heidi ever see her grandfather again? A classic tale of a young girl’s coming-of-age, of friendship, and familial love.

Recensie:
Heidi is echt een jeugdklassieker en lijkt een beetje op Anne of Green Gables. Echt zo’n boek waarvan ik me afvraag waarom ik hem niet eerder heb gelezen, want ik weet toch wel dat hij tof gaat zijn en dat ik ervan ga genieten. Misschien ook omdat ik hem niet als boek had. Toen hij echter aangekondigd werd bij een bookclub, besloot ik hem toch eindelijk aan te schaffen en te gaan lezen.

En inderdaad, een erg goed boek waar ik van genoten heb. Het is een heerlijk verhaal dat fijn wegleest. Een coming-of-age van een jong meisje dat nog veel moet leren. Het boek gaat ook over de magie van de bergen en je zou er zo zelf willen wonen. Over vriendschap en familie en over opofferingen. Er zit veel in, maar het boek leest gemakkelijk weg.

Ik vond dit een erg leuk boek, en wederom in zo’n prachtige puffin classic cover!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s