Home » Recensies: Boeken » Recensie: Paris by Starlight

Recensie: Paris by Starlight

49012511. sy475

Auteur: Robert Dinsdale
Titel: Paris by Starlight
Genre: Magisch Realisme
Taal: Engels
Jaar: 2020
ISBN: 9781529100457
Aantal pagina’s: 480
Gelezen: November 2021
♥♥♥♥♥

Omslagtekst:

Every city has its own magic…

Every night on their long journey to Paris from their troubled homeland, Levon’s grandmother has read to them from a very special book. Called The Nocturne, it is a book full of fairy stories and the heroic adventures of their people who generations before chose to live by starlight.

And with every story that Levon’s grandmother tells them in their new home, the desire to live as their ancestors did grows. And that is when the magic begins…

Nobody can explain why nocturnal water dogs start appearing at the heels of every citizen of Paris-by-Starlight like the loyal retainers they once were. There are suddenly night finches in the skies and the city is transforming: the Eiffel Tower lit up by strange ethereal flowers that drink in the light of the moon.

But not everyone in Paris is won over by the spectacle of Paris-by-Starlight. There are always those that fear the other, the unexplained, the strangers in our midst. How long can the magic of night rub up against the ordinariness of day? How long can two worlds occupy the same streets and squares before there is an outright war?

Recensie:
Dit boek is zó mooi! Ik was op zoek naar boeken die zich afspelen in Parijs en dit verhaal en de omslag spraken me enorm aan. Dinsdale is ook de auteur van de Toymakers, een boek dat al een hele tijd op mijn wishlist staat, maar die ik nog niet gelezen heb. Ik denk dat ik deze toch maar ga vragen met kerst, want als deze maar half zo mooi is als Paris by Starlight, dan is het alsnog een pareltje.

Dit boek is prachtig, betoverend geschreven. Vanaf de eerste zin lees je iedere volgende zin met aandacht om de mooie woorden en beelden in je op te kunnen nemen. Het is alsof je er zelf bent, zelf de lichtjes kan zien. Was het maar waar. Want Paris-By-Starlight is een sprookje.

Tegelijkertijd is het ook een kritisch verhaal over de vluchtelingenpolitiek en tolerantie. The People vestigingen zich in Parijs en hoewel iedereen zich in eerste instantie verwondert over de magie die zij meenemen, zijn er ook mensen die zich angstig en bedreigd voelen. De auteur laat op prachtige wijze zien hoe die angst voortkomt en hoe angst zich ontwikkelt, aan beide kanten van het conflict. Het is interessant om te zien waarom mensen doen wat ze doen.

Het boek deed me heel erg denken aan de boeken van Erin Morgenstern en Alix e. Harrow. Dus als je ook genoten hebt van the Starless Sea of ten thousand doors of january, dan ga je ook van dit boek houden!

Ik geef niet vaak vijf sterren voor een boek, maar dit boek heeft ze dubbel en dwars verdiend. Het is een ijzersterk verhaal, geschreven in prachtige, bloemrijke taal. Echt een aanrader!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s