Home » Recensies: Boeken » Recensie: How to be Orange

Recensie: How to be Orange

19308793

Auteur: Greg Shapiro
Titel: How to be orange
Genre: Humor, non-fictie
Taal: Engels
Jaar: 2013
ISBN: 9789055948000
Aantal pagina’s: 240
Gelezen: Mei 2021
♥♥♥

Omslagtekst:
If you’re looking for an official guide to Dutch culture, this is not it. If you’re looking for one man’s completely subjective and utterly biased impression of Dutch culture, this is for you.

Recensie:
Ik heb dit boek al best lang. Ik heb het ooit een keer gewonnen of gekregen, maar nooit echt de interesse gehad om het te lezen. Maar toen verveelde ik me en dacht ik sure, waarom niet.

Greg Shapiro is een Amerikaanse cabaretier die naar Nederland is verhuisd. In dit boek deelt hij zijn meningen en ervaringen. Een beetje zoals Peter Mayle in een jaar in de Provence, maar dan net niet. Zoals gezegd is Shapiro een cabaretier en dit boek is dan ook humoristisch bedoeld.

Het leek me wel grappig om te lezen hoe sommige dingen die voor ons heel logisch zijn worden opgevat door expats. En sommige dingen waren ook echt heel grappig, maar veel klopte ook niet of was outdated.

Het was wel een grappig boek, maar verder niet heel spannend. Ik denk dat het misschien wel leuk is voor expats, maar voor Nederlanders is het niet super boeiend.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s