Home » Recensies: Boeken » Recensie: Drawing Lessons

Recensie: Drawing Lessons

34663137

Auteur: Patricia Sands
Titel: Drawing Lessons
Genre: Contemporary fictie
Taal: Engels
Jaar: 2017
ISBN: 9781542045872
Aantal pagina’s: 352
Gelezen: Juni 2021
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Sixty-two-year-old Arianna arrives in the South of France for a two-week artists’ workshop full of anticipation but burdened by guilt. Back home in Toronto, she has been living with the devastating diagnosis of her husband’s dementia and the heartbreak of watching the man she has loved for decades slip away before her eyes. What does her future hold without Ben? Before her is a blank canvas.

Encouraged by her family to take some time for herself, she has traveled to Arles to set up her easel in the same fields of poppies and sunflowers that inspired Van Gogh. Gradually, she rediscovers the inner artist she abandoned long ago. Drawing strength from the warm companionship and gentle wisdom of her fellow artists at the retreat—as well as the vitality of guest lecturer Jacques de Villeneuve, an artist and a cowboy—Arianna searches her heart for permission to embrace the life in front of her and, like the sunflowers, once again face the light.

Recensie:
Ik kwam dit boek tegen toen ik op zoek ging naar boeken die zich afspelen in de Provence. Zowel het verhaal als de cover spraken me wel aan. Ik heb erg genoten van dit boek.

Het boek begon wel vrij deprimerend wanneer Arianna’s man dementie krijgt. Vrij snel worden de ziekte en de rouw beschreven, zelfs wanneer haar man nog niet overleden is maar zich niks meer kan herinneren. Na twee jaar leeft hij nog steeds, maar is hij zichzelf niet meer en dat is wanneer het verhaal echt begint.

Arianna gaat op aanraden van haar dochter op een kunstretraite in Arles. Ze heeft altijd interesse gehad in kunst maar heeft er de laatste jaren niet veel tijd aan besteed. De retraite is bedoeld om haar liefde voor kunst terug te vinden, maar ook als een zoektocht naar zichzelf.

Arles is de plaats waar Vincent van Gogh een tijdje heeft gewoond en waar hij veel van zijn bekende kunstwerken heeft gemaakt. Het is de perfecte setting voor dit boek en ik heb ook veel geleerd over hem, zijn werk en Arles, maar ook over de plaatsen eromheen, zoals de camargue.

Ik vond het een erg mooi en sterk verhaal over kunst en leven, en wat daarin het belangrijkste is. Ik vond het kaderverhaal niet veel toevoegen, te deprimerend en ook dat riep weer een heleboel vragen en discussiepunten op, die ik niet echt vond passen bij de setting van het verhaal. Dus dat was jammer. Maar verder vond ik het een erg mooi boek. Perfect als je zelf naar Arles wil reizen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s