Home » Recensies: Boeken » Recensie: Wij zijn licht

Recensie: Wij zijn licht

53122044

Auteur: Gerda Blees
Titel: Wij zijn licht
Genre: Nederlandse literatuur, contemporary
Taal: Nederlands
Jaar: 2020
ISBN: 9789057590009
Aantal pagina’s: 224
Gelezen: April 2021
♥♥♥♥

Omslagtekst:
Midden in een zomernacht sterft Elisabeth, de oudste bewoonster van de spirituele woongroep Klank en Liefde.

Haar drie huisgenoten worden aangehouden: het streven van de groep om te stoppen met eten en van licht, lucht en liefde te gaan leven, lijkt Elisabeth fataal te zijn geworden. Van wereldvreemde idealisten aan de rand van de maatschappij zijn de drie plotseling landelijk nieuws geworden.

Door de ogen van de nacht, de buren, de twijfel, de vader van een van de huisgenoten, een sinaasappelgeur en vele andere personages en entiteiten zien we hoe elk van de betrokkenen een ander antwoord geeft op de vraag hoe Elisabeth kon overlijden, wie er schuldig is, en of woongroep nog toekomst heeft.

Een beklemmende en tegelijkertijd hoogst vermakelijke roman over kleine mensen in een grote wereld, en hun verbindende maar ook vernietigende verlangen om in verheven idealen te geloven.

Recensie:
Meerdere mensen in mijn omgeving hadden het over dit boek. Dat het zo goed en interessant was. En toen ik toch een ander boek bestelde dat genomineerd was voor de Libris Literatuurprijs (Confrontaties, van Simone Atangana Bekono) besloot ik deze dan ook maar gelijk te bestellen.

Ik vond het een erg sterk verhaal. Origineel en bijzonder, over mensen die geloven dat ze van Licht kunnen leven, en stoppen met eten. Ik geloof dat dit boek ook is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

De manier van schrijven is ook erg origineel, en passend bij het boek. Er wordt geschreven vanuit voorwerpen, vanuit ideeën, vanuit een groep mensen of een concept. De boterham, de twijfel, de brievenbus. Waardoor je op een andere manier gaat kijken naar het verhaal en naar wat er allemaal is gebeurt.

Het is een verhaal dat je aan het denken zet maar tegelijkertijd is het niet moeilijk geschreven. Je gaat er snel doorheen, ook omdat je vanaf de eerste pagina in het verhaal zit en meer wilt weten. Een erg sterk boek!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s